«Sadales tīkls» informēs par elektroenerģijas tirgus paplašināšanu

foto delfi.lv
foto delfi.lv

AS "Sadales tīkls" trešdien, piedaloties Ekonomikas ministrijas amatpersonām, informēs par elektroenerģijas tirgus paplašināšanu, portālu "Delfi" informēja "Baltic Communication Partners" pārstāve Antra Savleviča.

Ar šī gada 1.novembri Latvijā tiek paplašināts elektroenerģijas brīvais tirgus. Tas nozīmē, ka aptuveni 20 000 klientiem, galvenokārt mazo un vidējo uzņēmumu segmentā, būs jāpērk elektroenerģija tirgū un uz tiem vairs neattieksies valsts regulēts elektrības tarifs, skaidro Savleviča. Sadales sistēmas pakalpojumu arī turpmāk sniegs sadales sistēmas operators – AS "Sadales tīkls".

Trešdien viesnīcā "Radisson Blu Hotel Latvia" Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce informēs par Ministru kabineta pieņemto lēmumu par elektroenerģijas tirgus tālāko paplašināšanos. "Sadales Tīkls" valdes priekšsēdētājs Andis Pinkulis iepazīstinās ar klientu informēšanas kārtību, līgumu pārslēgšanu un apkalpošanu.

Elektroenerģijas tirgus pakāpeniska atvēršana notiek visā Eiropā, arī Baltijas valstīs. Latvijā šī gada aprīlī par elektroenerģijas tirgus dalībniekiem kļuva aptuveni 4500 lielo uzņēmumu un līdz ar to pašlaik brīvajā tirgū ir aptuveni 6000 juridisko klientu. Igaunijā 2013.gada 1.janvārī elektroenerģijas tirgus tiks atvērts pilnībā, un arī visas Igaunijas mājsaimniecības turpmāk pirks elektroenerģiju brīvajā tirgū. Savukārt, Lietuvā no nākamā gada 1.janvāra par tirgus dalībniekiem kļūs visi juridiskie klienti.


Написать комментарий