Deputāts Juris Viļums: Uzskatu, ka vajag atcerēties darbus un cilvēku idejas nevis celt pieminekļus 3

foto saeima.lv
foto saeima.lv

Pavisam nesen kādā no Latvijas laikrakstiem varēja izlasīt Aizsardzības ministra Arta Pabrika interviju, kurā bija teikts, ka Atbrīvošanas piemineklis Rīgā ir simbols, kurš netiek saistīts ar apbedījumiem, bet ir ieguvis pārāk daudz politiskas uzmanības.

Pēc valdības pārstāvja domām, morāli šis piemineklis ir pelnījis, lai viņu nojauktu, bet 9. maija svinības, tādā veidā, kādā viņas notiek Rīgā un Latvijā aizskar viņu personīgi. Politiķis ir pārliecināts, ka vairākumam šī pasākuma dalībnieku ir vēlme noturēt visus Latvijas iedzīvotājus ģeopolitiskajā sfērā, kura beidza pastāvēt jau 20 gadus atpakaļ. 

Kā arī, ministrs ieteica visiem tiem, kas pie drēbēm un auto piestiprina oranži-melnās lentas, no sākuma uzzināt ko tās nozīmē, “Staļina laikos par tādu lentu varēja pazaudēt galvu”.

Portāls Gorod.lv šīs lietas sakarā vērsās pēc komentāra pie Saeimas deputāta Jura Viļuma (Zatlera reformu partija). Jaunais latgaliešu politiķis nesaprot, kāpēc tieši tagad tiek aktualizēts šis jautājums. “Pati lielākā problēma ir tā, ka trūkst pilnvērtīgas un drošas informācijas, kura atspoguļotu visus viedokļus nevis domas kādas vienas puses. Gribas domāt, ka ministram bija loģisks izskaidrojums izsakot savu viedokli.

Attieksme pret vēsturiskiem notikumiem vairākums gadījumos nav objektīva: katrs no mums savādāk izturas pret tiem, ņemot vērā savus personīgos iespaidus vai novecojušos stereotipus. Diezgan bieži izskan viedoklis, ka visi latvieši ir nacionālisti, bet krievi sliņķi. Bet pastāv ļoti daudz cilvēku, kuri nav tik agresīvi noskaņoti savos spriedumos.

Nav šaubu pieminekļi ir simboli, kuri asociējas ar notikumiem un cilvēkiem, ne vienmēr patīkamiem. Personīgi man nav viennozīmīgas attieksmes: no vienas puses – tas ir atgādinājums par kaut ko vai par kādu, bet no otras puses – ir jāatceras darbi un idejas. Acīmredzot, Otrais pasaules karš atnesa bēdas un upurus visiem tās dalībniekiem”, - pastāstīja Juris Viļums.
 


Написать комментарий

Nesapratu deputāta tekstu, ko viņs ar to gribēja teikt? Vai to, ka AM kaut konepareizu pateica? AM taču neteica nojaukt, viņš teica, ka jautājums tiek politizēts!

Nesapratu deputāta tekstu, ko viņs ar to gribēja teikt? Vai to, ka AM kaut konepareizu pateica? AM taču neteica nojaukt, viņš teica, ka jautājums tiek politizēts!

http://fjdhgksf76w444.com hi everyone AG

http://fjdhgksf76w444.com hi everyone

Написать комментарий