“Chevrolet” sagatavotie jaunumi Parīzes autoizstādei

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Septembra sākumā notiekošajā Parīzes autoizstādē "Chevrolet" Eiropai prezentēs vairākus jaunumus – mazo apvidus automobili "Trax", atjaunināto "Spark" modeli, "Orlando" ar jauno 1,4-litru benzīna turbomotoru, "Cruze" universāli un "Malibu" ar divlitru dīzeļdzinēju.

"Spark" modelim ir atjaunināts eksterjera dizains – tam ir citāds radiatora dekoratīvais režģis, priekšējais buferis, kā arī jaunas formas priekšējie un miglas lukturi. Pārmaiņas skārušas arī interjeru, kur ir jauna izskata centrālā konsole ar papildus mantu glabātuvēm. "Chevrolet Spark" pieejams ar viena litra, 68 zirgspēku vai 1,2-litru, 82 zirgspēku benzīna dzinēju. Abi motori kombinētajā ciklā uz 100 km patērē piecus litrus degvielas.

Savukārt "Orlando" pircējiem tiks piedāvāts arī 1,4-litru benzīna turbodzinējs, kas papildinās šobrīd pieejamo 1,8-litru benzīna un divlitru dīzeļdzinēju. Jaunais motors attīsta 140 ZS jaudu un 200 Nm griezes momentu. Šis dzinējs tiks komplektēts ar "Start&Stop" sistēmu un sešu pakāpju mehānisko pārnesumkārbu. Tā vidējais degvielas patēriņš kombinētajā ciklā ir 6,2 litri uz 100 km. Pateicoties elektriskā stūres pastiprinātāja un "Start&Stop" sistēmas ieviešanai, abas "Orlando" divlitru dīzeļdzinēja versijas vairākos tirgus reģionos kļūs daudz ekonomiskākas – kombinētajā ciklā degvielas ekonomija sasniegs pat uzlabosies par 11%. Vēl "Orlando" modifikācija saņems arī atpakaļskata kameru un horizontāli nolokāmu priekšējo pasažiera sēdekli.

Parīzes autoizstādē "Cruze" sedanam un hečbekam pievienosies jaunais universālis, kā bagāžas nodalījuma tilpums sasniedz līdz pat 1 478 litrus. Automobiļi ar augstāko komplektācijas līmeni ir aprīkoti ar "Chevrolet MyLink" – jauno izklaides sistēmu, kas ļauj viedtālruņu saturu demonstrēt uz septiņu collu skārienjutīgā ekrāna. Nākamā gada sākumā šīs sistēmas lietotāji varēs lejupielādēt īpaši izstrādātu navigācijas lietotni ar nosaukumu "Engis Bringo". Taupīgākais no "Cruze" universāļa dzinējiem – 1,7-litru dīzeļmotors – vidēji patērēs 4,5 litrus uz 100 km.

"Malibu" ir "Chevrolet" jaunais markas flagmanis Eiropas tirgum. Tas izceļas ar amerikānisku stilu, ietilpību un piecu zvaigžņu "EuroNCAP" drošības līmeni. Šobrīd pie dīleriem Eiropā iespējams iegādāties arī šī vidējās klases sedana dīzeļa versiju. Tā divlitru dīzeļmotors attīsta 160 ZS un 350 Nm un tas pieejams komplektācijā arī ar automātisko pārnesumkārbu.

Vēl "Chevrolet" prezentēs savu jaunāko modeli – mazo apvidus automobili "Trax", kas izgatavots uz kopīgas platformas ar amerikāņu "Buick Encore" un eiropiešu "Opel Mokka". Dzinēju gammā tiks iekļauti 1,4-litru turbopūtes un 1,6-litru benzīna dzinējs, kā arī 1,7-litru turbodīzelis.


Написать комментарий