Līvānu novadā turpina sakārtot lauku ceļus

foto livani.lv
foto livani.lv

Tuvākajā laikā tiks nodoti ekspluatācijā vairāki ceļi un veloceliņš Līvānu novada lauku teritorijā – Rožupes, Turku un Rudzātu pagastos, kā rezultātā tiks uzlabota infrastruktūra, nodrošināta ērtāka un ātrāka pārvietošanās, kā arī veicināta kājāmgājēju un autobraucēju drošība uz ceļa.

Nupat kā uzsākta ceļu rekonstrukcija projekta „Līvānu novada Rožupes un Turku pagasta ceļu rekonstrukcija” ietvaros. Plānots rekonstruēt četrus Rožupes pagasta ceļus - Skolas ielu Rožupē (190m), Dārzu ielu Rožupē (130m), Laivacumi – Rušenieki Rožupes pagastā (1150m), autoceļu Rožupe – Rušenieki Rožupes pagastā (970m) un vienu Turku pagasta ceļu posmā - Līvāni – Aizpurieši – Silasproģi – Daukstes – Silavas Turku pagastā no 3,22 km - 3,57 km (350 m).

Uz pašreizējo brīdi ir uzsākti rekonstrukcijas darbi Skolas ielā un Dārzu ielā Rožupē, ko veic SIA „Krustpils”. Ceļa posmam Līvāni – Aizpurieši – Silasproģi – Daukses – Silavas (Turku pagastā), rekonstrukcijas darbi tiek pārcelti uz nākamā gada vasaras mēnešiem, izsludinot jaunu iepirkumu atbilstoši jau izstrādātajam tehniskajam projektam.

Visiem minētajiem ceļiem projekta ietvaros plānoti rekonstrukcijas darbi – ceļa seguma atjaunošana, caurteku izbūve liekā ūdens novadīšanai no ceļa braucamās daļas, nobrauktuvju izveide un ceļa zīmju uzstādīšana satiksmes drošības nodrošināšanai.

Projekta kopējās izmaksas ir 188 747,08 lati (bez PVN), no kurām publiskais finansējums –169 872,36 lati (t.sk. ELFLA finansējums un valsts budžeta līdzekļi) un Līvānu novada pašvaldības finansējums – 18 874,71 lati. Projekta īstenošanas laiks ir no 2011.gada 9. novembra līdz 2013.gada 30. novembrim.

Kopš pagājušā gada 26. aprīļa Līvānu novada dome realizē projektu „Rudzātu pagasta ceļa Steķi – Medņevka rekonstrukcija 2. kārta”, kura ietvaros paredzēta jau minētā ceļa rekonstrukcija visā tā garumā, kas ir 1 kilometrs un 288 metri.

Minētajam ceļam tika veikta ceļa seguma atjaunošana, caurteku izbūve liekā ūdens novadīšanai no ceļa braucamās daļas, nobrauktuvju izveide. Rekonstrukcijas darbus veica SIA „Ošukalns”, kas iepirkumā piedāvāja zemāko cenu. Uz pašreizējo brīdi ceļa rekonstrukcijas darbi ir pabeigti, un objekts tiek nodots ekspluatācijā.

Projekta kopējās izmaksas ir 29 451.21 lati (bez PVN), no kurām publiskais finansējums ir 26 277.56 lati, bet Līvānu novada pašvaldības -2945,12 lati.

Kopš pagājušā gada 26. aprīļa Līvānu novada dome realizē arī projektu „Veloceliņa izbūve Jaunsilavas ciemata iedzīvotāju satiksmes drošības uzlabošanai”, kura ietvaros plānots izbūvēt apvienoto gājēju – veloceliņu gar vietējās nozīmes ceļu V754 „Līvāni- Gavartiene - Steķi” Turku pagasta Jaunsilavas ciemā (0,460 km garumā).

Uz pašreizējo brīdi veloceliņa izbūves darbi gandrīz ir pabeigti, līdz 30. septembrim plānots objektu nodot ekspluatācijā. Minētā projekta ietvaros tika veikta veloceliņa pamatnes izbūve un asfaltēšana, pievadgrāvju rakšana liekā ūdens novadei no celiņa un caurteku izbūve, ceļa zīmju un apgaismojuma uzstādīšana satiksmes drošības uzlabošanai. Darbus veica SIA „Krustpils”, kas iepirkumā piedāvāja zemāko cenu.

Projekta realizācijas rezultātā uzlabosies kājāmgājēju un velobraucēju drošība Līvānu novada Turku pagasta Jaunsilavas ciemā, kā arī tiks veicināta videi draudzīga transporta izmantošana un veselīga dzīvesveida piekopšana visā Līvānu novada teritorijā.

Projekta kopējās izmaksas ir 53 033.52 lati (bez PVN) no kurām publiskais finansējums ir 47 730.17 lati, bet Līvānu novada pašvaldības -5 303,36 lati.

Visi trīs minētie projekti tiek realizēti Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Latvijas lauku attīstības programmas 2007. – 2013. gadam pasākuma „Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem” ietvaros.


Написать комментарий