Daugavpils pirmskolas izglītības prioritātes: sagatavot skolai, latviešu valoda un veselība

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Septembrī kopā ar skolām jaunais mācību gads sāksies arī bērnudārzos, tāpēc jau tagad Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde kopā ar bērnudārzu vadību izvirza uzdevumus, kurus plāno izpildīt, lai nodrošinātu kvalitatīvu pirmskolas izglītību.

Kā pastāstīja pirmskolas izglītības speciāliste Ingrīda Zeļenkova, starp uzdevumiem, kuri ir izvirzīti bērnudārziem – no 5-6 gadu vecumam nodrošināt bērna gatavošanos skolai. Tiek plānots, ka daži bērnudārzi sāks integrēt jaunu sagatavošanos programmu.

Otrā prioritāte ir latviešu valoda. Lai liela uzmanība tiktu veltīta valsts valodas apmācībai Daugavpils bērnudārzos, programmas jau ir saņēmušas licenci, ir ieplānoti daudzi pasākumi. Visu gadu speciālisti strādā pie tā, lai sakārtotu bilingvālo izglītību.

Tāpat tika nolemts lielu uzmanību veltīt bērnu veselībai un veicināt fizisko attīstību, jo ar katru gadu palielinās to bērnu skaits, kuriem ir veselības problēmas.

Kopā ar citiem uzdevumiem, Izglītības pārvalde veicinās to, lai bērnudārzi iesaista darbā arī vecākus. Pēc tradīcijas ir jau izvēlēta tēma, šogad tā ir saistīta ar konstruēšanu un darbu ar priekšmetiem.
 


Написать комментарий