Ruģeļu rotaļu laukumu labiekārtošanai ir vajadzīgs papildus finansējums un laiks

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Kā zināms, iedzīvotāju publiskās apspriešanas laikā, tika atbalstīta ideja labiekārtot rotaļu laukumus Slavas skvērā, Ruģeļos (Gaismas ielā 4 un 6) un Poguļankā (Ventas un Irbju ielu krustojums). Vasaras laikā tika labiekārtoti Slavas skvēra un Poguļankas rotaļu laukumi, bet ar Ruģeļu rotaļu laukumu darbiem iznāca problēmas.

Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes komunālais inženieris Oksana Grigorjeva paskaidroja, ka spēļu aprīkojumu šeit var izstādīt tikai tad, kad tiks labiekārtota pati teritorija. Šobrīd, zemākā vieta, kur tiek plānots uzstādīt rotaļu aprīkojumu ir aizbērta ar smiltīm, noblietēta un izlīdzināta, bet, lai uzstādītu šeit aprīkojumu, ar šiem sagatavošanas darbiem ir par maz. 

Inženieris paskaidroja, vajag pagaidīt kamēr smiltis nosēdīsies un labāk noblietēsies, lai varētu kvalitatīvi uzstādīt rotaļu aprīkojumu. Ir nepieciešams papildus finansējums, lai labiekārtotu teritoriju: iesēt zāli, uztaisīt pieejas rotaļu laukumam.

Projekts par atlikušajiem darbiem ir jau izstrādāts, tuvākajā laikā tiks saskaitīts, kāda summa ir nepieciešama darbu veikšanai. Šobrīd tika nolemts uzstādīt daļu aprīkojuma tur, kur tas ir iespējams – zaļajā zonā, kura tur bija jau iepriekš. Ir uzstādīta pilsētiņa, vingrošanas komplekss, lielās šūpoles, kuras bērni varēs izmantot arī rudenī. Nākamajā gadā uzstādīs smilšu kastes un pāris šūpoles, tad, kad tiks pabeigta teritorijas labiekārtošana.

O.Grigorjeva paziņoja, ka atlikusī nauda, kura palika pāri pēc rotaļu laukumu aprīkošanas, tiks novirzīta, lai labiekārtotu pagalmus: Telts ielā 9, Vaļņu ielā 33 un 35, Rēzeknes ielā 15 un 15a, Teātra ielā 2 un 4, Stacijas ielā 119, Aleksandra ielā 10, Stadiona ielā 2 un 4. Tuvākajā laikā tiks iekārtoti pagalmi Nometņu ielā 23 un 25, Liepājas ielā 17, Cietokšņu ielā 73, Vienības ielā 44. Un vēl vienas šūpoles tiks uzstādītas Slavas skvērā.
 



Написать комментарий