ASV 1700 atpūtnieki varētu būt inficējušies ar nāvējošu vīrusu

foto dnevniki.ykt.ru
foto dnevniki.ykt.ru

Kāds Amerikas Savienoto Valstu Kalifornijas štata nacionālais parks 1 700 saviem šīs vasaras viesiem sagādājis nepatīkamu pārsteigumu, tos brīdinot, ka viņi varētu būt inficējušies ar nāvējošu vīrusu.

Zināms, ka pēc uzturēšanās Josemītu nacionālā parka telšu pilsētiņā Curry Village ar hantavīrusu saslimuši divi cilvēki, kas no infekcijas radītajām komplikācijām miruši. Ar nāvējošo vīrusu inficējušies vēl divi cilvēki, taču viņu stāvoklis pašreiz ir stabils, ziņo portāls BNN.lv.
Par iespējamo saslimšanu brīdināti visi atpūtnieki, kas nacionālajā parkā uzturējušies kopš šī gada jūnija.

«Mēs aicinām ikvienu, kas kopš jūnija uzturējušies Curry Village, uzmanīgi vērot hantavīrusa simptomu pazīmes un meklēt medicīnisko palīdzību pie pirmajām sūdzībām,» teikts nacionālā parka paziņojumā.

Tomēr atpūtas vieta arī norādījusi, ka parkā tiek veikti visi nepieciešamie piesardzības pasākumi, tāpēc cilvēkiem nevajadzētu mainīt savus brīvdienu plānus.

Infekciju urīnā, siekalās un izkārnījumu veidā pārnēsā briežu peles. Saslimšanas simptomi mēdz parādīties tikai sešas nedēļas pēc inficēšanās – tie izpaužas kā drudzis, sāpes, reibonis un drebuļi.

Pēc ekspertu sacītā, nav nekāda īpaša veida, kā ārstēt hantavīrusa infekciju, kura 30% gadījumu beidzas letāli.

Jāatzīmē, ka Josemītu nacionālā parka atpūtnieki ar hantavīrusu inficējušies arī iepriekš – 2000.gadā un 2010.gadā.

Taču pirmo reizi ir saņemtas ziņas par mirušajiem, vēsta BBC.


Написать комментарий