Ātrums, veiklība un veloprasme – „Ar veļiku pa Aglyunu 2012”

foto Aglonas dome
foto Aglonas dome

Parādīt savu meistarību ātrā braukšanā, šķēršļu pārvarēšanā, triatlonā, izbaudīt veloprieku un veselīgi pavadīt laiku Aglonā 25.augustā ieradās gan tuvi, gan tāli viesi uz velodienu „Ar veļiku pa Aglyunu 2012”, kuru jau piecus gadus rīko Aglonas velomīļu iniciatīvas grupa. Par to informē Aglonas dome. 135 velobraucēji  savu sportisko sparu demonstrēja 30 km meistarklases un 15 km tautas trases braucienos.

Velodienas fotogalerija

Velodienas rezultāti

Velodienas ieskaņā Aglonas, Rīgas, Jelgavas, Daugavpils, Cēsu un daudzu citu Latvijas vietu velo draugi iesildījās nelielā parādes braucienā pa Aglonas ielām. Pēc tam tika dots starts un sākās azarts, cīņas spars, izaicinājums un vēlme labāk un ātrāk mērot pašu izvēlēto 15 vai 30 km trasi. Dalībnieki bija dalīti vecuma grupās.

Velomaratonā dalībniekiem bija jābrauc gan pa asfaltētu, gan grants ceļu, gan pa meža celiņiem un takām. Dažiem braucējiem gadījās arī velo ķibeles, uzticamais braucējrīks lūza, kā arī krietieni bija neizbēgami, taču visi varonīgi cīnījās un centās iespēju robežās.

Kā pirmais 15 km distancē finišēja viens no vecākajiem velodienas dalībniekiem Aleksandrs Jeļisejevs no Ilūkstes novada , kurš pastāstīja, ka Aglonas velodienā piedalījās pirmo reizi un savam hobijam – velobraukšanai – velta daudz laika, jo ikdienā ar velosipēdu brauc gandrīz 100 km.
30 km pirmais finišs bija neparasts – 1.vietas godalgu dalīja divi velobraucēji, kuri sadevušies rokās, kopīgi šķērsoja finiša taisni.
Ne mazāk aizraujoši aizritēja arī bērnu šķēršļu joslas sacensības, kurās bija nepieciešams gan ātrums, gan izveicība, gan precizitāte.
Triatlonā startēja 4 komandas triju cilvēku sastāvā un rādīja nevien savu ātrumu un veiklību veloprasmē, bet arī peldēšanā un skriešanā. Triatlonā uzvaru guva Pļaviņu sporta centra Skanste dalībnieki.

Pasākuma organizatori bija parūpējušies arī par velobraucēju, līdzjutēju un atbalstītāju vēderpriekiem, sarūpējot garšīgu maltīti, uz ugunskura vārītas skābeņu un zivju zupas. Dabā, svaigā gaisā un pēc spraiga brauciena mielasts garšoja īpaši labi.

„Ar veļiku pa Aglyunu 2012” ir ģimenes vienojošs sarīkojums, kas piecu gadu laikā tapis par nopietnu un aizraujošu pasākumu, kurā visiem ir prieks par padarīto, prieks par kopā pavadīto laiku. Ir jūtams atbalsts viens otram. Patīkami redzēt, kā vecāki palīdz bērniem, bērni vecākiem, uzmundrina viens otru, finišā katrs tiek sagaidīts ar aplausiem. Nav svarīgi sportiskie sasniegumi, bet svarīga ir savstarpējā cieņa. Tik atzinīgi novērtējusi velodienu CSDD Sabiedrisko attiecību speciāliste Valda Kjaspere.

Velodienas noslēgumā bija sumināti un sveikti ātrākie, veiklākie un veiksmīgākie velodienas sacensību dalībnieki, skanēja Salaspils KN „Rīgava” meiteņu ansambļa koncerts un visi varēja lustēties līdz rītausmai grupas „Foršs laiks” zaļumballē. Salaspils KN „Rīgava” ansambļa vadītāja Lāsma Streiķe uzsvēra, ka bija liels prieks parādīt savu radošo veikumu saviem novadniekiem un Aglonas viesiem, atbalstīt sportisko pasākumu un ieskandināt Aglonas estrādi ar meiteņu skaistajām balsīm.
 



Написать комментарий