“Daugavpils siltumtīklu” veiktie remontdarbi palīdzēs samazināt siltuma zudumus

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Uzņēmums “Daugavpils siltumtīkli” turpina modernizēt infrastruktūru. Šobrīd SC1 notiek remontdarbi un tiek nomainīts apkures katls, bet divos mikrorajonos notiek maģistrālo tīklu nomaiņa.

Kā paziņoja uzņēmuma vadītājs Māris Laudiņš, šogad uzņēmumam iznāca ieplānot siltumtīklu rekonstrukcijas darbus Jaunbūvē un Vecstropos, kā arī modernizācijas darbus vecākajā siltumcentrālē SC1, kurai pagājušajā gadā apritēja 100 gadi.

Tiek nomainīts apkures katls, kurš bija uzstādīts 1939. gadā. Katls agrāk strādāja uz oglēm, vēlāk uz mazuta, bet no 2000. gada uz dabasgāzes. Šobrīd iekārtas nevar nodrošināt vajadzīgos rādītājus un lietderīgu efektivitātes koeficientu. Līdz ar to vecais apkures katls tiks demontēts un tiks uzlikts jauns.

Paralēli apkures katla nomaiņai turpinās darbi divos mikrorajonos, kur tiek nomainītas siltumtrases. Projekta ietvaros Liepājas ielā tiks nomainītas caurules ar kopējo garumu 1,5 kilometri (no 18. novembra ielas līdz Jātnieku ielai) un Vecstropos no katlu mājas līdz Neredzīgo biedrībai.

Šie remontdarbi palīdzēs samazināt siltuma zudumus un uzņēmuma ražošanas izmaksas. Atgādināsim, ka pagājušajā gadā siltuma zudumi siltumtīklos sastādīja 15,14%. Siltumtrases nomaiņas projekts ļaus samazināt siltuma zudumu, apmēram, par 0,5%.
 


Написать комментарий