Trešdaļa Daugavpils skolnieku jaunajā mācību gadā atkal varēs atrast sev tīkamu nodarbi centrā “Jaunība”

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Kā pastāstīja Daugavpils Bērnu un jauniešu centra “Jaunība” direktore Aina Jansone, jaunajā mācību gadā centrs turpina strādāt pie tā, lai piesaistītu pēc iespējas vairāk bērnu un jauniešu, kuriem būtu interesanti pavadīt laiku pēc mācībām, nodarbojoties ar lietām, kuras viņiem interesē.

A. Jansone paziņoja, ka arī turpmāks darbosies izglītojošie, sporta, vides, tehniskie pulciņi u.c. Centrā “Jaunība” sev tīkamas nodarbes atradīs bērni un jaunieši vecumā no 3 – 25 gadiem. Piemēram, pirmskolas vecuma bērniem tiks atvērts jauns pulciņš “Lego”, kurā iemācīs atšķirt krāsas un formas, kā arī konstruēt. Mazākajiem apmeklētājiem darbosies ritmikas, zīmēšanas pulciņi un pulciņš, kurā no mīklas varēs kaut ko izveidot. Kā arī citi pulciņi. 

Vecākiem bērniem piedāvās izglītojošās, sporta, tehniskās programmas. Bērni varēs turpināt apmeklēt orientēšanās, biatlona, kuģu un raķešu modelēšanas sekcijas, mopēdu un fotopulciņus. Ir atrasta iespēja turpināt radioelektronikas pulciņa darbu, pedagogu trūkuma dēļ ir problēmas ar citiem tehniskajiem pulciņiem.

A.Jansone paziņoja, ka jaunajā mācību gadā centrs piedāvās jaunu programmu - “Skaistuma skola”. Šis pulciņš būs domāts meitenēm no 10-13 gadiem, kurām mācīs taisīt frizūras, lietot kosmētiku, veidot apģērbu, turēt stāju utt. Kā atzīmēja centra direktore, pavasarī pie viņas vērsās vecāki ar lūgumu atvērt pulciņu, kas būtu analoģisks jau esošajam pulciņam “Teātra mode”, kurš darbojas mūsu pilsētā, bet ir maksas. Pēc tā, kad bija izvērtētas visas centra “Jaunība” iespējas, tika nolemts īstenot šo programmu, šajā pulciņā meitenes varēs iemācīties kopt sevi, prezentēt savus talantus, tas viss ir reāli izdarāms, jo centrā jau ir dejošanas un šūšanas pulciņi. Atrast pedagogu izdevās starp tiem vecākiem, kuri izvirzīja šo ideju. Drīz pulciņa programma tiks apstiprināta, un nodarbības varēs sākties.

Tiek plānots, ka kopējais bērnu un jauniešu skaits, kuri apmeklēs centru paliks nemainīgs – apmēram, 3 000 cilvēku. Kā parasti pulciņi būs bez maksas, tikai būs gada iemaksa 5 lati.

Centrs turpinās realizēt interesantas programmas un attīstīties, jo ir izvirzīti daudzi uzdevumi, sasniegt daudz labākus rezultātus sportā, attīstīt izglītojošas programmas, atvērt vaļā daudz vairāk pulciņu esošos 8 bērnu klubos, kuri ir izvietoti pilsētas mikrorajonos, daudzveidot audzināšanas darba formu, attīstīt tehnisko bāzi.
 


Написать комментарий