Daugavpilī ir sākušies sliežu nomaiņas darbi

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Kā bija apsolījis Daugavpils Tramvaja uzņēmums, 28. augustā tika pabeigti sagatavošanās darbi, un no šodienas, 29. augusta, sākās tramvaju sliežu nomaiņas darbi, posmā no Vienības ielas līdz Viestura ielai.

Šobrīd uz rekonstruējamā posma ir uzstādīti luksofori, kas ļaus tramvajiem pēc kārtas braukt abos virzienos pa vienu sliežu ceļu. Otrs sliežu ceļš drīzumā tiks izjaukts un sāksies jaunu sliežu uzstādīšana.

Sākoties remontdarbiem, pilsētas iedzīvotājiem nāksies paciest dažas neērtības. Piemēram, nebūs pieturas Cietokšņa ielā braucot no Ķīmijas un Stropiem uz centru. Pārējās pieturvietas paliks savās vietās un tramvaju braukšanas intervāls paliks nemainīgs.

Pēc rekonstrukcijas pirmajā ceļa posmā, šogad ir iecerēts sākt rekonstrukcijas darbus otrajā ceļa posmā, no Tukuma ielas līdz Ventspils ielai. Atlikušie trīs etapi tiks veikti nākamajā gadā.

Atgādināsim, ka kopējās Tramvaja uzņēmuma struktūras modernizācijas projekta izmaksas sastāda – 11 631 402,22 latus, ERAF līdzfinansējums sastāda 6 325 236 latus. Projektā ir iekļauta jaunu vagonu iegāde un apakšstaciju rekonstrukcija.
 


Написать комментарий