10.septembrī vēl 300 daugavpiliešu par pašvaldības rēķinu apgūs latviešu valodu

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

10.septembrī Daugavpilī sāks apmācības vēl 300 cilvēki, kuri ir pierakstījušies uz bezmaksas latviešu valodas kursiem, kurus šī gada pavasarī nolēma finansēt Daugavpils dome. Atgādināsim, ka kopumā pieteicās vairāk nekā tūkstotis cilvēku, kuri vēlējas papildināt savas valsts valodas zināšanas, 300 cilvēki jau izgāja šo kursus, kuri sākās šī gada marta mēnesī.

Kā pastāstīja Profesionālās, interešu un pieaugušo izglītības nodaļas vadītāja Lidija Plavinska, tagad norit aktīvi sagatavošanas darbi kārtējai 300 cilvēku grupai. Finansējumu, 10 000 latu apmērā, dome jau ir iedevusi. 

Tāpat kā pagājušā reizē, tiks organizētas 15 grupas, nodarbības vadīs pedagogi no vietējām skolām, bet nodarbības notiks dažādos Daugavpils mikrorajonos – Jaunbūvē, Jaunajā Forštatē, centrā un Ķīmijā. Cilvēki būs sadalīti grupās, atkarībā no iepriekšējām latviešu valodas zināšanām un dzīvesvietas.

Pārējiem cilvēkiem, kuri pierakstījās uz bezmaksas kursiem vajadzēs sagaidīt savu rindu. Lēmums par finansējumu nākamajām grupām vēl nav pieņemts, valsts iestādes, pie kurām vērsās pēc palīdzības pagaidām nav devušas nekādas atbildes.

Pēc Lidijas Plavinskas paziņojuma, Sabiedrības integrācijas fonds izsludina konkursu par bezmaksas latviešu valodas kursu finansējumu. Pēc Izglītības pārvaldes informācijas, saņemt finansējumu un organizēt kursus centīsies 6-tā, 10-tā un 12-tā vidusskola. Izglītības pārvaldē cer, ka kāda no skolām saņems vajadzīgo finansējumu, kas ļaus apmācīt noteiktu skaitu pierakstījušos cilvēku. Konkursa rezultāti būs zināmi 17.septembrī.
 


Написать комментарий