Gulbis aizvada ASV atklātā tenisa čempionāta otrās kārtas maču

foto telegraph.co.uk
foto telegraph.co.uk

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis šodien aizvada ASV atklātā čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra otrās kārtas maču, kurā spēkosies ar mājinieku Stīvu Džonsonu.

Cīņa risināsies kā pirmā 15.kortā, kas ir piektais galvenais "Flushing Meadow" kompleksā, un sāksies plkst.18 pēc Latvijas laika.

Šobrīd ATP rangā Gulbis ieņem 145.vietu, bet Džonsons atrodas vien 245.pozīcijā, turklāt nekad nav bijis augstāk par 237.vietu, ko sasniedza šomēnes.

Līdz šim abi tenisisti savā starpā nav tikušies.

Kā ziņots, Gulbis pirmajā kārtā trešo reizi karjerā spēja atspēlēties no divu setu deficīta un ar 3-6, 4-6, 6-4, 7-5, 6-3 pieveica pieredzējušo vācieti Tomiju Hāsu, kurš bija izlikts ar 21.numuru, bet Džonsons ar 6-3, 7-6 (7:5), 6-3 pieveica savu tautieti Radžīvu Remu.

Trešajā kārtā šī pāra uzvarētājs tiksies ar francūža Rišāra Gaskē, kurš izlikts ar 13.numuru, vai vēl viena amerikāņa Bredlija Kāna dueta spēcīgāko sportistu.

Savukārt ceturtajā kārtā kā potenciāli spēcīgākais tenisists pretī var nākt ATP ranga piektās vietas īpašnieks Davids Ferrers no Spānijas.

Gulbis ASV atklātajā čempionātā piedalās sesto reizi karjerā. Pagājušajā gadā viņš piedzīvoja zaudējumu otrajā kārtā, bet pirms tam 2009. un 2010.gadā nespēja pārvarēt jau pirmo kārtu. Savukārt 2007.gadā Gulbis iekļuva ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā, kas pagaidām ir viņa labākais sasniegums ASV atklātajā čempionātā.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Gulbim piedalījās ASV pilsētā Vinstonā-Seilemā notikušajā "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, pārvarot trīs kvalifikācijas un divas pamatsacensību kārtas.

Jau vēstīts, ka jūlija beigās Gulbis pirmoreiz kopš 2009.gada septembra izkrita no ATP ranga pirmā simtnieka, jo neaizstāvēja punktus, ko pērn nopelnīja par triumfu Losandželosas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā.


Написать комментарий