Drīz tiks izsludināts atkārtots konkurss par 8 bērnudārzu renovāciju Daugavpilī

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Daugavpils dome tuvākajā laikā nolēma izsludināt konkursu par 8 bērnudārzu renovāciju Daugavpilī - № 1, 4, 21, 10, 15, 23, 27 un 30. Atgādināsim, ka pirmais projekts, kura ietvaros vajadzēja notikt siltināšanas darbi, noslēdzās, pēc tā, kad firmas pieprasīja 2,5 vairāk naudas nekā projektā ieplānots.

Neskatoties uz to, ka pašvaldība pieņēma lēmumu nepiešķirt papildus 1,5 miljonus latu no pilsētas budžeta, no idejas par bērnudārzu siltināšanas darbiem nolēma neatteikties. Realizēt to palīdzēja Latgales atbalsta programma, kuras ietvaros bērnudārzu renovācijas plāns saņēma atbalstu 2,5 miljonu latu apmērā – tā ir tā summa, par kuru celtnieki bija gatavi ķerties pie darba.

Darba veikšanas tehniskie projekti ir jau sastādīti, darba apjoms ir zināms, aptuvenās izmaksas arī. Ziemā tiks aizvadīts konkurss un noteikts uzvarētājs, bet pavasarī sāksies renovācijas darbi.

Atzīmēsim, ka remontdarbi tiks veikti KPFI fonda programmas ietvaros, kura neparedz labiekārtot apkārtējo teritoriju. Līdz ar to, ja pretendentu piedāvātās summas atkal pārsniegs kvotu, tad būs grūti samazināt darba apjomu, jo projekts iekļauj siltināšanas darbus un iekšējas komunikācijas nomaiņu. Tāpēc tiek plānots, ka konkursa noteikumos būs iekļauta summa, kuru celtniecības firmas nedrīkstēs pārsniegt.
 


Написать комментарий