Sākoties kalendārajam rudenim Daugavpilī būs silts, bet mākoņains laiks

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Šodien pēdējā diena kalendārās vasaras, kura nespēja šogad mūs iepriecināt ar silto laiku un saules pārpilnību. Kaut arī astronomiskais rudens pienāks tikai 23. septembrī, daudziem no mums skaistākais gada periods saistās tieši ar 1. septembri, kad parasti sākas jaunais mācību gads.

Ja ticēt sinoptiķu prognozēm, tad pirmās rudens dienas Daugavpilī būs siltas, bet mākoņainas. Sestdien, 1. septembrī, būs mākoņains laiks, brīžiem skaidrosies. Dienā temperatūra sastādīs ne mazāk par +20 grādiem, bet naktī termometra stabiņš nokritīs līdz atzīmei +11...+13 grādiem. Visas pirmās septembra dienas garumā sinoptiķi neizslēdz varbūtību, ka parādīsies īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. 

Svētdiena, 2.septembris, arī neiepriecinās Daugavpils un tās apkārtnes iedzīvotājus ar dažādību. Saglabāsies mainīgs mākoņu daudzums ar skaidrojumiem, gaiss iesils līdz +19...+21 grādam. Tiesa Latvijas skolniekiem un pedagogiem ir teicama izdevība pagarināt savas brīvdienas līdz 3. septembrim, jo tieši tad tiks svinēta Zinību diena.

Un šajā Zinību dienā, kura iekrīt 3. septembrī, sinoptiķi nokrišņus nesola. Gaisa temperatūra sastādīs +19 grādus.

Toties trešdien Latvijas teritorijā var ienākt ciklons ar rietumu un dienvidrietumu vējiem, kas sev līdzi atnesīs mākoņainu un lietainu laiku, kā arī paliks nedaudz vēsāks.

Meteorologi paziņo, ka vidējā gaisa temperatūra Latvijas kalendārajā rudenī sastādīs +6,6 grādus, un tā būs tuvu normai. Kaut arī pēdējos gadus rudens mūsu valstī paliek arvien siltāks. Nokrišņu daudzums būs ar vidējiem rādītājiem.
 


Написать комментарий