Ronis vēlas paplašināt Latvijas un Baltkrievijas sadarbību transporta un tranzīta jomā

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Latvijai jāpaplašina ekonomiskā sadarbība ar Baltkrieviju, tā darba tikšanās laikā ar Baltkrievijas transporta un komunikāciju ministru Anatoliju Sivaku norādījis satiksmes ministrs Aivis Ronis, portālu "Delfi" informēja ministra biroja vadītājs Aivis Freidenfelds.

Ronis uzsvēris, ka Baltkrievija līdz šim ir bijis uzticams Latvijas ekonomiskās sadarbības partneris un arī turpmāk ir svarīga kopīgās sadarbības attīstība un veicināšana, jo tā sekmēs gan abu valstu ekonomisko sakaru paplašināšanos, gan radīs iespējas izmantot pastāvošo ekonomisko telpu starp Krieviju, Kazahstānu un Baltkrieviju.

"Baltkrievijai jāieņem adekvāta loma mūsu reģiona ekonomiskajā sadarbībā, kā arī Eiropas Savienībai sadarbībā ar kaimiņu reģioniem," piebildis satiksmes ministrs.

Sarunas gaitā abu valstu ministri apstiprināja, ka esošā sadarbība transporta un tranzīta jomā bijusi sekmīga un ir iespējas to vēl vairāk paplašināt, īpaši aktīvāk izmantojot dzelzceļa resursu un Latvijas ostas, kravu pārvadājumu nodrošināšanai Latvijas un Baltkrievijas virzienā.


Написать комментарий