Otrajā Starptautiskajā inovāciju forumā Daugavpilī stāstīs par pirmā foruma rezultātiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, 20. un 21.septembrī Daugavpilī norisināsies Otrais Starptautiskais inovāciju forums. Pirmo šāda veida forumu pašvaldība bija organizējusi pagājušā gada septembrī, kad dažādu valstu administrācijas pārstāvji un uzņēmēji bija atbraukuši, lai iepazītos ar mūsu pilsētas iespējām. Novērtējot pasākuma rezultātus, Dome pieņēma lēmumu organizēt otro forumu, un pašlaik notiek sagatavošanas darbi.

Daugavpils mērs Žanna Kulakova uzskata, ka pirmais forums bija labs sākums un mūsu pilsētas vārds kļuva zināms ārpus valsts robežām. Foruma mērķis ir turpināt pašvaldības darbu, palīdzot attīstīties uzņēmumiem, radot Domes un uzņēmēju sadarbībai labvēlīgus apstākļus, piesaistot pilsētā investīcijas.

Mērs paziņoja, ka pirmā foruma rezultāti ir ļoti pozitīvi – gada laikā notika vairākas pārrunas, tikšanās sakarā ar investīcijām, kā arī parādījās pirmie potenciālie investori.

Vicemērs Līvija Jankovska arī novērtēja pagājušā foruma rezultātus ļoti pozitīvi, atzīmējot, ka gada laikā ļoti daudzi investori, ekonomisti un finansisti griezās mūsu firmās pēc informācijas par iespējām investēt dažādos objektos.

Viens no otrā foruma mērķiem ir iepazīstināt tā dalībniekus ar pašvaldībai piederošajiem investīciju objektiem, teritorijām, izsolē pieteiktajām ēkām. Dalībnieki tiks informēti par Daugavpils pievilcību investoriem, par pilsētas priekšrocībām – ģeogrāfisko stāvokli, darbaspēka lielo potenciālu un infrastruktūru.

L.Jankovska paziņoja, ka otrajā forumā, kurā piedalīsies gan ārzemju viesi, gan Latgales pašvaldību pārstāvji, tiks stāstīts par kompānijām, kuras pēdējā gada laikā veica investīcijas pilsētas privātbiznesā.

Piedalīšanos gaidāmajā forumā ir apstiprinājušas 6 valstu vēstniecības, Krievijas, Baltkrievijas, Azerbaidžānas rūpniecības pārstāvji. Uzaicinājums piedalīties forumā tika nosūtīts 320 vietējiem uzņēmējiem. Zināms, ka foruma ietvaros rīkotajā izstādē-pārdošanā savu produkciju prezentēs 40 dalībnieki.


Написать комментарий