Kozlovskis: politiskais uzstādījums ir nodrošināt fotoradaru darbības nepārtrauktību

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Lai gan policija paziņojusi par līguma laušanu ar fotoradaru ieviesēju - "Vitronic Baltica un partneri", patlaban uzstādījums ir pēc iespējas nodrošināt to darbības nepārtrauktību, pirmdien intervijā laikrakstam "Diena" atzinis iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

"Politiskais uzstādījums ir - radariem ir jābūt", norādījis iekšlietu ministrs, piebilstot, ka radari uz ceļiem ir visas Eiropas pieredze. Turklāt tagadējais fotoradaru iepirkuma process ildzis pusotru gadu un pirmie radari parādījušies gandrīz pēc divu gadu ilga procesa.  Šobrīd, procesu sākot no jauna, valsts bez radariem var palikt tik pat ilgu laiku.

"Tāpēc uzstādījums ir pēc iespējas nodrošināt nepārtrauktību. Bet jāatzīst, ka šobrīd tie argumenti, kādus izvirzīja "Vitronic Baltica", - nu mēs neredzam, kā viņi līgumu var izpildīt. Tāpēc policija ir paziņojusi par līguma laušanu," atzinis ministrs.

Ministrs uzsvēris: ja līgums ar fotoradaru ieviesēju tiek lauzts, bet ir uzstādījums nodrošināt to darbības nepārtrauktību, ir nepieciešams Ministru Kabineta mandāts par iepirkumu. Valdības sēdē iepriekš esot piedalījies Vācijas pārstāvis, kurš mutiski solījis iesniegt priekšlikumus, kā šo jautājumu varētu noregulēt.

Kozlovskis laikrakstam atzinis, ka viens no scenārijiem ir radaru atpirkšana, taču valstij nebūtu jāsedz visi iespējamie zaudējumi.

"Bēdīgākais scenārijs tomēr būtu, ja septembra beigās šī radaru darbība tiktu pārtraukta," rezumē ministrs.

Jau ziņots, ka līgumattiecības par fotoradaru uzstādīšanu ar šī projekta ieviesēju "Vitronic Baltica un partneri" tiks pārtrauktas ar 28.septembri.


Написать комментарий