Zinību dienā Daugavpils universitāte atklāj starptautisku zinātnisku konferenci

foto du.lv
foto du.lv

Divu dienu garumā Daugavpils universitātē pulcēsies daži desmiti ģermānistikas pētnieku no Latvijas, Vācijas un Polijas augstskolām, un zinātniskās konferences ietvaros apspriedīs zinātnisko pētījumu perspektīvas.

Konferences sākums tiek paredzēts Zinību dienā – 3.septembrī, kad visi valsts skolēni uzsāks skolas gaitas. Konferences galvenais mērķis ir Vācijas-Baltijas literatūras attīstības analīze, nacionālās filoloģijas pētījumu pārskats, kā arī Ziemeļaustrumeiropas kultūras attiecību turpinājums.

Zinātniskā pasākumā piedalīsies profesori un zinātņu doktori no slavenajām Vācijas universitātēm – Getingenes, Heidelbergas, Marburgas u.c. Latviju konferencē pārstāvēs zinātnieki no Latvijas Universitātes un Daugavpils universitātes, kā arī no Ventspils un Rēzeknes augstskolām.

Konferences rīkotāji ir paredzējuši plašu pasākuma programmu, kurā ietilpst ne tikai ģermānistikas pētniekus interesējošo jautājumu apspriede, referāti un disputi, bet arī ekskursijas pa Daugavpili un iepazīšanās ar pilsētas ievērojamākajām vietām.

Zinātniskā konference noslēgsies 4.septembra vakarā ar diskusiju par sadarbību.


Написать комментарий