Ludzas novada dome piešķirs naudu mācību līdzekļu iegādei

foto everydayfamily.com
foto everydayfamily.com

30. augustā notikušajā Ludzas novada domes apvienotajā komiteju sēdē domes priekšsēdētāja Alīna Gendele izteica priekšlikumu piešķirt skolām līdzekļus mācību līdzekļu iegādei, informē Ludzas novada pašvaldība.

- Līdz ar to mēs būsim palīdzējuši arī vecākiem, jo skolā vajadzīgo piederumu klāsts ir tiešām liels un ne katram pa kabatai. Tas atvieglos arī skolotāju darbu klasē, jo nepieciešamākie piederumi būs kabinetā, - skaidro A. Gendele.
 

Sākumā bija priekšlikums atvēlēt pa 5 latiem uz vienu skolēnu vispārizglītojošās skolās un pa 3 latiem uz vienu pirmsskolas izglītības iestādes audzēkni. Domes priekšsēdētājas vietnieks Edgars Mekšs piedāvāja piešķirt visiem vienādu summu - 5 latus. Deputāti atbalstīja šo domu. Septembra domes sēdē tiks apstiprināti budžeta grozījumi.
 

Tātad katra novada skola un pirmsskolas izglītības iestāde saņems naudas summu, kas atbilst skolēnu skaitam mācību iestādē. Par šo naudu varēs iegādāties tos mācību piederumus, kas visvairāk nepieciešami darbam klasē un grupā, piemēram, kartonu, papīru, krāsas, šķēres, plastilīnu, līmi u.c. kancelejas preces - jaunākā skolas vecuma bērniem, papīru, arī vajadzīgākās darba burtnīcas vai citus mācību līdzekļus -- vidusskolēniem.


Написать комментарий