Kārtējā Daugavpils novada iedzīvotāja svin savu 100 gadu jubileju

foto dnd.lv
foto dnd.lv

Daugavpils novads ir zināms ne tikai ar saviem amatniekiem, bet arī cilvēkiem, kuri ilgi dzīvo, un to vidū ir vairākas sievietes.

Daugavpils novada Salienas pagasta iedzīvotāja Minna Matilde Lazdiņa nosvinēja savu skaisto jubileju – 30.augustā viņai palika 100 gadi.

Jubilāres dzīve nav bijusi viegla – viņa ir piedzīvojusi divus karus, smagus gadus Sibīrijā. Tomēr Minna Matilde uzskata, ka viņas dzīve ir bijusi skaista un laimīga.

Jubilāre ir dzimusi Salienas pagasta Jaunbornē 1912.gadā. Agrā bērnībā Minna zaudēja tēvu, un māte, kas nespēja viena pati izaudzināt piecus bērnus, bija spiesta atdod viņus radiniekiem. Minna Matilde kādu laiku dzīvoja pie sava krusttēva, vēlāk māte apprecējās otro reizi un patēvs paņēma bērnus atpakaļ ģimenē.

Pabeidzot 4 klases Varnavičos, viņa turpināja mācīties Ilūkstes mājturības skolā. Kara laikā strādāja kā sanitāre slimnīcā Paula Stradiņa vadībā.

Pēc darba slimnīcā Minna iestājās Krāslavas kulinārijas skolā, taču strādāt par pavāru nebija lemts, jo viņa tika izsūtīta uz Nometni Čeļabinskā, kur pavadīja 10 smagus gadus.

Atgriežoties dzimtenē, sāka strādāt par pavāru skolas ēdnīcā, vēlāk – piena kombinātā. Pat pēc iziešanas pensijā viņa palika tikpat enerģiska un darbīga – palīdzēja radiniekiem audzināt bērnus.

Jubilāre ir koķetīga skaista sieviete, kas ir enerģijas pilna un nevar noticēt, ka ir nodzīvojusi veselu gadsimtu.


 


Написать комментарий