Uzņēmumiem energoefektivitātes pasākumiem būs pieejami trīs miljonu latu

foto 15min.lv
foto 15min.lv

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija aicina Latvijā reģistrētus komersantus pieteikties Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) finansiālam atbalstam, lai uzlabotu ražošanas ēku energoefektivitāti un nodrošinātu pāreju no fosilo uz atjaunojamo energoresursu izmantojošām tehnoloģijām, un tādējādi samazinātu oglekļa dioksīda emisijas.

Šajā konkursā kopējais pieejamais KPFI finansējums ir 3,16 miljoni latu, kur viena projekta maksimālais finansējums ir 350 000 latu. Plānots, ka šāda veida KPFI finansiāls atbalsts būs pieejams vairākās kārtās, portāls "Delfi" uzzināja ministrijā.

Interesenti iesniegumus līdz šā gada 1.oktobrim var iesniegt KPFI finansēto projektu konkursā „Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai". Konkursā paredzēts sniegt finansiālu atbalstu komersantiem, kuri iecerējuši īstenot pāreju no fosilām energoresursu izmantojošām tehnoloģijām uz atjaunojamajiem energoresursiem, tai skaitā biomasu izmantojošajām katlu iekārtām un koģenerācijas stacijām, saules kolektoriem.

Tāpat plānots atbalstīt ēku energoefektivitāti paaugstinošus rekonstrukcijas vai vienkāršotās renovācijas darbus, iekārtu un sistēmu uzstādīšanu efektīvai siltuma primārai un otrreizējai izmantošanai, kā arī energoefektīva apgaismojuma un elektroapgādes vadības un kontroles sistēmu uzstādīšanu.

Lai saņemtu finansiālu atbalstu projektu īstenošanai, pretendentiem plānoto pasākumu izpildei būs jāiesniedz būvvaldē akceptēts tehniskais projekts un sagatavots energoaudita pārskats.

Projektu iesniegumus var iesniegt personīgi darba dienās no plkst. 8:30 līdz 17:00 vai nosūtīt ierakstītā vēstulē pa pastu: VARAM, Peldu ielā 25, Rīgā, LV-1494, vai arī noformētu elektroniskā dokumenta veidā uz e-pastu: razosana_kpfi@varam.gov.lv


Написать комментарий