18.Novembra ielā, Daugavpilī, atrasts kārtējais artilērijas šāviņš

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 3.septembrī, 18.Novembra ielā, Daugavpilī, rekonstrukcijas gaitā tika atrasts nesprāgušais artilērijas šāviņš. Tas ir jau otrais šāda veida atradums, kas tika atrasts būvobjektā pēdējo dienu laikā.

Pirmais artilērijas šāviņš tika atrasts pagājušajā ceturtdienā, un operatīvi ieradušies sapieri neitralizēja Pirmā pasaules kara laika šāviņu. Civilaizsardzības speciālists Vladislavs Ruskulis portālam Gorod.lv apliecināja, ka šodien 18.Novembar ielas un Grodņas ielas krustojumā tika atrasts vēl viens artilērijas šāviņš. Tiek pieņemts, ka minēto munīciju varētu atvest kopā ar smiltīm, kas tiek izmantotas būvdarbu veikšanā.

Pašlaik Zemessardzes 54. inženiertehniskā bataljona dalībnieki ir nogādājuši artilērijas šāviņu ārpus pilsētas un nodarbojas ar to neitralizēšanu.

No rīta vieta, kurā tika atrasts artilērijas šāviņš, bija norobežota. Speciālisti bija spiesti norobežot arī gājēju pārejas daļu. Taču aculiecinieki norādīja, ka daudzi pilsētnieki ignorēja brīdinošo lentīti un mēģināja šķērsot ielu, izmantojot minēto gājēju pāreju, tāpēc policisti skaidroja pilsētniekiem, ka ir aizliegts šķērsot norobežotu vietu.

V.Ruskulis aicina pilsētas iedzīvotājus izturēties uzmanīgi, neignorēt norobežojumus, bet bīstamo priekšmetu atrašanas gadījumā griezties atbilstošajā instancē, paziņojot informāciju pa tālruni 112, policijas darbinieki novērtēs atraduma bīstamības pakāpi un izsauks attiecīgus dienestus.


Написать комментарий