Viesstrādnieku bērni atgriežas Latvijas skolās: Daugavpilī situācija ir savādāka

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Nesen republikas plašsaziņas līdzekļos tika publicēta informācija, ka pēdējā laikā Latvijas pilsētas skolās vērojama dažu gadu ārzemēs nodzīvojošo bērnu atgriešanas tendence. Minēto informāciju ziņoja Latvijas izglītības vadītāju asociācijas prezidente Ineta Tamane. Taču izrādījies, ka Daugavpilī šī situācija ir savādāka.

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova portālam Gorod.lv paziņoja, ka diemžēl bērniem no Daugavpils ir raksturīga cita situācija – arvien vairāk vecāku izņem savus bērnus no skolām un aizved uz ārzemēm.

Septembra sākumā būs pieejama precīza informācija par to, cik daudz bērnu ir reģistrēti Daugavpils iedzīvotāju reģistrā un cik daudz bērnu apmeklēs skolu. M.Isupova atzīmēja, ka Izglītības ministrija regulāri piedāvā sarakstus ar bērniem, kuri oficiāli skaitās Latvijā dzīvojošie, bet skolas neapmeklē. Šādā situācijā sociālie pedagogi un bērnu tiesību aizsardzības speciālisti pārbauda informāciju un apseko bērnu dzīvesvietas. Parasti visos šāda veida gadījumos izrādās, ka bērni atrodas ārzemēs.

Tika konstatēti daži simti bērnu, kuri ir deklarēti Daugavpilī, bet neapmeklē pilsētas skolas. Tomēr izglītības pārvaldē atzīmē, ka tas nenozīmē, ka bērni neapmeklē mācību iestādes – visdrīzāk, minētie bērni apmeklē skolas ārzemēs.


Написать комментарий