Imantas un Vienības ielu krustojums kļuvis vēl „gudrāks”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, nesen vairāku Daugavpils ielu krustojumu luksofori tika aprīkoti ar taimeriem, kuri ziņo gājējiem un autovadītājiem, cik daudz laika ir palicis līdz nepieciešamā manevra īstenošanai. Šobrīd Imantas un Vienības ielu krustojums tika modernizēts vēl vairāk – tika uzstādītas pogas, kas ir paredzētas gājējiem domātās zaļās gaismas ieslēgšanai.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paziņoja, ka Komunālās saimniecības pārvaldes speciālisti ir uzstādījuši aprīkojumu eksperimenta veidā un tuvākajā laikā novērtēs tā rezultātus.

Pašvaldībā paskaidroja, ka lēmums modernizēt luksoforu Imantas un Vienības ielu krustojumā ir saistīts ar to, ka satiksmes intensitāte minētajās ielās ir ļoti dažāda, bet gājēju skaits nav liels. Sakarā ar to, ka gaismas signālu intervāli tika aptuveni saskaņoti, lai nodrošinātu „zaļo joslu”, satiksmes organizācija minētajā krustojumā nebija optimāla.

Gadījumā, ja jaunais aprīkojums attaisnos cerības, minētās pogas varētu tikt uzstādītas arī citu krustojumu luksoforos, kur satiksme arī ir nevienlīdzīga.


Написать комментарий