"Mums ir ierobežota privātās dzīves telpa, un tas ir tas, ar ko jārēķinās jebkurā publiskā amatā, it īpaši arī pirmajā amatā. Cilvēkiem par to [privāto dzīves telpu] būs pastiprināta interese, bet droši vien, ka šeit ir saglabājams arī kaut kāds līdzsvars starp cilvēka paša vēlmi saglabāt savu personīgo dzīvi. Katrā ziņā prezidents ir pirmā valsts persona, kura reprezentē valsti, un viņa, pirmām kārtām, ir mūsu valsts simbols, un sabiedrība attiecīgi to arī sagaida no prezidenta," atturīgi prezidenta rīcību komentēja Āboltiņa.

Jau ziņots, ka pirmdien Latvijā atzīmēja jaunā mācību gada sākumu, un mediju pārstāvji bija sapulcējušies, lai uzņemtu, kā Valsts prezidents pavada savu dēlu uz skolu, kurš kļuva par pirmklasnieku. "Čaļi, pa galvu vajag, ja... Ilgi neesat sisti, ja...," par prezidenta teikto vēstīja kanāls TV3, jo vārdi bija adresēti šā televīzijas kanāla operatoram.

Bērziņš otrdien intervijā LNT paskaidroja, ka tā rīkojies, lai aizstāvētu sava dēla tiesības.

"Es biju spiests pietiekami aktīvi aizstāvēt sava bērna tomēr tiesības. Protams, es pēc tam arī atvainojos. Bet es gribētu lūgt ievērot manu ģimenes locekļu privātās tiesības un turpmāk censties tās nepārkāpt, lai neizraisītu šādus incidentus. Tie ir sāpīgi mums kā ģimenei, tas jautājums tomēr ir ļoti sāpīgs," sacīja Bērziņš.

Viņš uzsvēra, ka ir pieejams žurnālistiem, lai runātu par darba lietām, "bet, ja man jāsāk ir aizsargāt savu mazo dēlu, kas jau tā ir uztraucies, man būtu lūgums turpmāk tādā veidā nerīkoties, jo man ir pienākums aizstāvēt, lai kas nebūtu, to es arī darīšu, ja tāda vajadzība būs".

Viņš gan ir pārliecināts, ka situācija šajā virzienā mainīšoties uz labo pusi.

Televīzijas sižetā, kas nofilmēts pie kādas Rīgas skolas durvīm, bija redzams, ka pie izglītības iestādes dežurē policisti, bet Valsts prezidents ieradās ar savu dienesta automašīnu, un viņu pavadīja miesassargi.