Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija, augusta vidējā gaisa temperatūra ir bijusi tuvu ilggadīgajai normai - 0,3 grādus zem tās.

Vissiltākais 21.gadsimta augusts un otrais siltākais pēdējos 90 gados ir bijis 2002.gada augusts, kura vidējā gaisa temperatūra bija plus 19 grādi. 2002.gada augusts ar vidējo nokrišņu daudzumu 5 milimetriem ir bijis arī gan šajā gadsimtā, gan pēdējos 90 gados vissausākais vasaras noslēguma mēnesis.

Šā gada augusts ir bijis nedaudz, bet tomēr sausāks par normu. Mēneša nokrišņu daudzums vidēji Latvijā bija 68 milimetri ar teritoriālajām svārstībām no tikai puses no normas Rucavā līdz gandrīz 80% virs normas Kolkā.

No 21.gadsimta augustiem šā gada mēnesis ir ceturtais sausākais augusts.

Šā gada augustā un arī līdz šim 2012.gadā vislielākais diennakts nokrišņu daudzums bijis Kolkā, kur naktī no 9.augusta uz 10.augustu deviņās stundās nolija 67,7 milimetri, kas ir gandrīz mēneša normai līdzvērtīgs nokrišņu daudzums.

Augusta vidējais vēja ātrums bija tuvs normai. Deviņās mēneša dienās vēja brāzmas sasniedza vētraina vēja spēku, bet vislielākais vēja brāzmu ātrums - 21 metrs sekundē - tika sasniegts 3.augustā Daugavgrīvā.

Mēneša pirmajā dekādē bieži - astoņās dienās no desmit - novērots arī pērkona negaiss. 4.augustā un 7.augustā tas ducināja Latvijas lielākajā daļā.