ASV parāds ir pārsniedzis 16 triljonus dolāru

foto topnews.in
foto topnews.in

ASV valsts parāds ir pārsniedzis 16 triljonus dolāru. Šādā veidā katra ASV pilsoņa, ieskaitot jaundzimušos, parāds sastāda 50 tūkstošus 909 dolārus, liecina ASV Finanšu ministrijas dati.

Katrs nodokļu maksātājs ASV kreditoriem ir parādā 140 tūkstošus dolāru. Saskaņā ar ASV tautas skaitīšanas biroja datiem, pašlaik valstī dzīvo nedaudz vairāk par 314 miljoniem pilsoņu, no kuriem 114 miljoni cilvēku ir nodokļu maksātāji.

ASV budžeta deficīts sastāda 1,2 triljonus dolāru. Amerikāņu budžeta lielākie izdevumu posteņi ir medicīniskās programmas Medicareun Medicaid, kas sastāda nedaudz vairāk par 789 miljardiem dolāru.

Jāatzīmē, ka šobrīd amerikāņu Kongress ir noteicis ASV valsts parāda robežas 16,4 triljonu dolāru apmērā. Lai to pārsniegtu, būtu nepieciešams pieņemt attiecīgu likumu.

Atgādināsim, ka 2011.gada vasarā ieilgušās pārrunas par valsts parāda limita palielināšanu bija novedušas ASV līdz tehniskajam defoltam. Tiek uzskatīts, ka politiskā krīze ir kļuvusi par vienu no faktoriem, kas tika ņemts vērā, kad reitinga aģentūra „Standard & Poor's” atņēma ASV augstāko kredīta reitingu.


Написать комментарий