Latvijas izlase pirmdien uzsāka gatavošanos piektdien paredzētajam mačam pret Grieķiju, ar kuru Latvijas vienība vienā grupā spēlējusi arī iepriekšējos divos Eiropas čempionāta un Pasaules kausa kvalifikācijas ciklos.

"Kā parasti, nonākšana izlases rindās raisa tikai pozitīvas izjūtas. Ir sācies jauns cikls, kas mums visiem dod jaunas cerības," pievienojoties komandai, žurnālistiem atklāja Verpakovskis, atzīstot, ka pirms cikla uzsākšanas spēlētāju vidū valda zināms uztraukums. "Visi ceram, ka šis būs tas īstais cikls, kurā mums izdosies pacīnīties par tikšanu uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru vai vismaz uz pārspēlēm."

"Lai arī komandas sastāvs ir krietni mainījies, komandas spēles stils paliek nemainīgs, jo gan treneris, gan izvēlētās taktikas ir tās pašas. Kāds tas stils ir, tāds tas ir," uzskata izlases visu laiku rezultatīvākais futbolists. "Komandas kodols ir mainījies, klāt nākot daudziem jauniem spēlētājiem. Cerams, ka kāds no viņiem atvērsies, dodot izlasei jaunu līderi, kurš mums palīdzēs cīnīties par kādu no pirmajām divām vietām savā grupā."

"No Grieķijas komandas vienu otru spēlētāju zinām jau ļoti labi. Domāju, ka arī treneriem vairs nav nekādu noslēpumu. Mums pluss slēpjas tajā, ka pagājušajā gadā Rīgā ar grieķiem cīnījāmies neizšķirti, lai arī viņiem ļoti bija nepieciešama uzvara," atceras 32 gadus vecais Verpakovskis. "Tas noteikti mums dod pārliecību, jo daudzi no tagadējā sastāva piedalījās arī tajā mačā. Mums jāņem piemērs no šīs spēles."

Pēc mača ar Grieķiju Latvijas izlase nākamajā otrdien izbraukumā tiksies ar Bosniju un Hercegovinu. Bez šīm trim komandām šajā apakšgrupā cīnīsies arī Lihtenšteina, Lietuva un Slovākija.

"Par grupas komandu spēka samēru var spriest pēc izlozes, kad katra komanda nonāca savā attiecīgajā izvēles grozā. Tā arī sanāk, ka Grieķija ir potenciāli spēcīgākā no mūsu grupas un vēlēsies iegūt pirmo vietu, bet Bosnijas un Hercegovinas, kā arī Slovākijas izlases sadalīs otro un trešo vietu. Protams, ka mēs centīsimies šo kārtību mainīt un iesprausties pa vidu, taču tas būs ļoti grūti, jo gan bosniešiem, gan slovākiem ir vairāki izcili spēlētāji, kuri regulāri spēlē vadošajos Eiropas klubos," izcēla uzbrucējs.

Kvalifikācijas turnīrs ilgs līdz pat 2013.gada 15.oktobrim. Finālturnīrā, kas notiks Brazīlijā, iekļūs deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes uz finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā.