Jaunā sporta sezona Daugavpilī: tūkstoši jauno sportistu, 40 sporta veidi un liels sacensību skaits

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Neskatoties uz to, ka skolēnu skaits Daugavpils skolās šogad ir samazinājies, Bērnu un jauniešu sporta skolas audzēkņu skaits ir pieaudzis. 2012./2013.mācību gadā sporta skolā nodarbosies 1 746 cilvēki, jāmin, ka pirms gada to bija 1 600.

Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs portālam Gorod.lv pastāstīja, ka audzēkņu skaits ir palielinājies vairākos sporta veidos, visvairāk tas attiecas uz komandas sporta veidiem. Airēšanas sekcijā šajā ceturksnī nodarbosies 20 cilvēki, basketbola – 167, biatlona – 36, boksa – 79, brīvās cīnās sekcijā – 150, daiļslidošanas – 34, grieķu-romiešu cīņas sekcijā – 73, futbola – 317, hokeja – 150, šaušanas – 46, paukošanas – 62, peldēšanas – 79, smagatlētikas – 33, tenisa – 29, vieglatlētikas – 104, volejbola – 367.

Turklāt mūsu pilsētā darbojas arī vairāki privātie sporta klubi. Pēc A.Isakova vārdiem, pilsētā darbojas 24 sporta klubi, kuri to dara atbildīgi un ar mērķi izaudzināt sportistu, nevis nopelnīt naudu. Minētie klubi darbojas pastāvīgi un saņem pašvaldības dotācijas.

Kopumā Daugavpilī var nodarboties ar 40 sporta veidiem, sporta skolas sarakstā to joprojām ir 16. Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, kas ir atbildīgs par sporta sfēru Daugavpilī, paziņoja, ka pagaidām netiek runāts par sporta skolā darbojošos sporta veidu skaita palielināšanu. Šobrīd aktuāli ir saglabāt esošos sporta veidus, jo nozares finansējums netiek palielināts, bet bāžu uzturēšanas izdevumi, tai skaitā komunālie maksājumi, pieaug.

V.Širjakovs atzīmēja, ka no sporta skolā neiekļautajiem sporta veidiem pēdējā laikā Daugavpilī strauji attīstās florbols. Pārvalde cenšas atbalstīt minēto sporta veidu, taču runāt par to iekļaušanu sporta skolas sarakstā pagaidām ir pāragri, nav pietiekoša finansējuma un interesentu skaita. Vicemērs paskaidroja, ka sporta skolas sporta veidu sastāvā iekļaušanai ir nepieciešams izveidot dažāda vecuma grupas, bet šobrīd ar to nodarbojas aptuveni 10 cilvēki, tāpēc nav jēgas ieviest treneru likmes. Diezgan ātri attīstās arī vingrošanas zāle Olimpiskajā centrā, kas strādā par maksu, saņemot nelielu pašvaldības atbalstu.

Sporta pārvalde apliecināja, ka visi pašvaldības budžetā paredzētie sporta pasākumi noteikti tiks rīkoti. Jaunā kalendāra gada iespējas būs atkarīgas no 2013.gada pilsētas budžeta. Finansējums tiks plānots gada beigās, kad kļūs zināmi sacensību datumi.

Runājot par Sporta pārvaldes tuvākās nākotnes plāniem, A.Isakovs atzīmēja, ka nozares optimizācija ir notikusi veiksmīgi, tāpēc pašlaik visi jautājumi pārvaldē tiek risināti operatīvi, finanšu līdzekļi tiek iedalīti racionāli, bet nepieciešamības gadījumā tie tiek pārdalīti struktūras ietvaros.

Jāatzīmē, ka šogad pilsētas sporta nozarē ir ieplānoti vairāki nozīmīgi pasākumi – novembrī norisināsies Silova kauss vieglatlētikā, čempionāts orientēšanā, kurā piedalīsies sportisti no Baltkrievijas, Igaunijas, Lietuvas un Krievijas, 18.Novembra svētkiem veltītais cīņas čempionāts, boksa čempionāts “Daugavpils cup”, 22.septembrī, pagodinot treneru piemiņu, notiks čempionāts grieķu-romiešu cīņā. Oktobrī sāksies vairāku komandas sporta veidu sezona – Šenkera līga volejbolā, čempionātā hokejā savus spēkus rādīs komanda „Latgale”.


Написать комментарий