Jaunu Rotko plenēru gaidot, ir iespēja iepazīties ar iepriekšējo gadu dalībnieku darbiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pēc nedēļas Daugavpilī notiks pasākums, kuram pilsētas Kultūras pārvalde ir gatavojusies gandrīz gadu, - piektdien, 14.septembrī, notiks Starptautiskā Marko Rotko plenēra atklāšana.

Rotko mākslas centra darbinieks Māris Čačka pastāstīja, ka plenērā piedalīsies 15 profesionāli mākslinieki no deviņām valstīm, un starptautiskā pasākuma sagatavošanas darbi ir gandrīz pabeigti. Šogad plenērs tiks rīkots Pirmā Starptautiskā mūzikas un mākslas festivāla „ReStArt” programmas ietvaros.

Neskatoties uz to, ka plenēra programma astoņu gadu laikā gandrīz nav mainījusies, katrs pasākums ir ļoti īpašs, jo tā atmosfēru rada plenēra dalībnieki, kuri parasti ir ļoti dažādi. 10 dienu laikā mākslinieki radoši darbosies, bet 25.septembrī – Marko Rotko dzimšanas dienā – apmeklēs slavenā mākslinieka pieminekli un atklās radīto darbu izstādi.

Plenēra atklāšanas ceremonija notiks Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā. Kā parasti, daugavpiliešiem un pilsētas viesiem būs iespēja apmeklēt plenēra dalībnieku darbnīcas un redzēt māksliniekus radošā procesa laikā. Plenēra ietvaros ir ieplānotas divas izstādes un mūsdienu mākslai veltītā konference.

Šobrīd, jaunu plenēru gaidot, daugavpiliešiem ir iespēja tuvāk iepazīties ar iepriekšējo gadu plenēru dalībnieku darbiem. Piemēram, Daugavpils teātrī var aplūkot pagājušā gada plenēra darbus, bet Latgales Centrālajā bibliotēkā no vakardienas var apskatīt 2010.gada plenēra dalībnieku darbus.

Kopumā aptuveni 40 oriģinālie darbi ne tikai atgādina daugavpiliešiem par skaistā eksistēšanu, bet arī aicina apmeklēt gaidāmo Marko Rotko plenēru.



Написать комментарий