Šogad Daugavpils pilsētas un novada apvienotās Dzejas dienas notiks Raiņa māja Berķenelē

foto turisms.latgale.lv
foto turisms.latgale.lv

Saskaņā ar tradīciju rudens sākumā Daugavpilī notiek Dzejas dienas, kas ir cieši saistītas ar Jāņa Raiņa vārdu. Tieši mūsu pilsētā latviešu literatūras klasiķis ir pavadījis savu bērnību.

Raiņa mājas Berķenelē direktore Inese Bērziņa portālam Gorod.lv pastāstīja, ka šogad tika pieņemts lēmums apvienot Daugavpils pilsētas un novada Dzejas dienas vienos lielos svētkos, kuri norisināsies no 12. līdz 14.septembrim.

«Mēs cenšamies padarīt Dzejas dienas dzīvīgākas, tāpēc par to norises vietu tika izvēlēta Raiņa māja, kur agrāk visu laiku tika lasīta dzeja», - paskaidroja Inese Bērziņa. Triju dienu laikā minētā māja uzņems visus Daugavpils pilsētas un novada dzejas cienītājus.

Piedalīšanos pasākumā ir apstiprinājuši aptuveni 60 dzejnieki. Jāatzīmē, ka mūsu pilsētā dzīvo un darbojas vairāk nekā 20 dzejnieki, kuri raksta dzeju krievu, latviešu, latgaliešu, baltkrievu un poļu valodā.

Šogad Daugavpils pilsētas un novada Dzejas dienu pasākumu spektrs ir ļoti plašs. Tie sāksies ar Dzejas svētkiem mazajiem daugavpiliešiem kopā ar latviešu dzejnieci Inesi Zanderi Bērnu bibliotēkā „Zīlīte”.

Turpinājumā Raiņa mājā Berķenelē Bērnu un jauniešu teātra studija ”Berķeneles kamolītis” piedāvās skatītāju uzmanībai izrādi „Pasaules radīšana”. Turpat notiks Dzejas dienu atklāšana un krājuma „Dzejas dienas 2012” prezentācija.

Dzejas svētku ietvaros apmeklētājiem tiks piedāvātas fotoizstādes, notiks skatuves runas konkurss „Zelta sietiņš”, darbosies grāmatu apmaiņas plaukts „Nāc un iemaini pret īsto!”, ir paredzēts Raiņa tēva kapa apmeklējums, notiks Dzejas stunda pie J.Raiņa pieminekļa Daugavpils Universitātes skvērā.

Ka arī dzejas cienītājiem būs iespēja tikties ar dzejniekiem un izbaudīt radošo kolektīvu uzstāšanās. Lai visi interesenti varētu apmeklēt Dzejas dienas, uz Berķeneli kursēs autobuss.

Sīkāka informācija par pasākuma programmu atrodama ŠEIT


Написать комментарий