Aptauja: puse iedzīvotāju nav neko dzirdējuši par NAP

foto latvija2030.lv
foto latvija2030.lv

Vairāk nekā puse – 52% - Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju nav neko dzirdējuši par Nacionālā attīstības plāna (NAP) galvenajiem mērķiem, secināts pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT un raidījumu “900 sekundes” aptaujā.

Puse Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem pētījuma autoriem augusta beigās norādījuši, ka personīgi nav neko dzirdējuši vai nav informēti par NAP, savukārt 44% aptaujāto ekonomiski aktīvo iedzīvotāju šajā vecumā atzinuši, ka ir informēti par NAP galvenajiem mērķiem. Četri procenti atzinuši, ka ir labi informēti par NAP, 40% norādījuši, ka par to informēti daļēji, sakot: "esmu kaut ko dzirdējis".

Savukārt vēl 4% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Kopumā 17% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem norādījuši, ka plāno personīgi piedalīties NAP veidošanā, apmeklējot plāna sabiedriskās apspriedes vai nosūtot savus komentārus.

 

Jau ziņots, ka NAP ir galvenais vidēja termiņa dokuments Latvijā, kas nosaka nozaru politikas un teritoriju attīstības prioritāšu un rīcības virzienu kopumu un to finansēšanas avotus. NAP jākalpo par pamatu Eiropas Savienības fondu 2014.-2020.gadam plānošanai.

Plānu izstrādājis Pārresoru koordinācijas centrs. Par   NAP  vadmotīvu izvirzīts ekonomikas izrāviens, savukārt par nākamā plānošanas perioda prioritātēm izvirzīta cilvēka drošumspēja jeb ikviena individuālā spēja rīkoties mainīgos apstākļos, tautsaimniecības izaugsme un izaugsmi atbalstošas teritorijas.

NAP sākotnējo redakciju valdība apstiprināja 14.augustā. NAP publiskā apspriešana ilgs līdz 15.septembrim un tās laikā ikvienam iedzīvotājam būs iespēja plānu komentēt, kā arī iesniegt priekšlikumus.

Tiks gaidītas konkrētas idejas, kuri rīcības virzieni vai uzdevumi būs svītrojami, lai varētu vēl mērķtiecīgāk koncentrēties uz noteiktu jautājumu loku, kas Latvijas attīstībai pašlaik ir visbūtiskākie, paredz plāna izstrādātāji.

 


Написать комментарий