Nedēļas beigās Daugavpilī startē Starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls

Piektdien, 7.septembrī, Daugavpilī tiks atklāts Pirmais Starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls „ReStArt”, kura mērķis ir atjaunot, attīstīt un uzlabot pilsētas un Latgales kultūrvidi.

Festivāla rīkotāju komitejas priekšsēdētājs Aivars Broks pastāstīja, ka šāda veida festivāla rīkošanas ideja ir aizgūta no dažām Eiropas valstīm. Mēneša laikā – no 7.septembra līdz 13.oktobrim – mūsu pilsētas dažādās vietās notiks interesanti pasākumi – koncerti, izstādes, izrādes, konferences, lekcijas un semināri.

Viens no starptautiskā festivāla uzdevumiem ir ne tikai vietējās, bet arī ārzemēs dzīvojošo un strādājošo talantīgu jauniešu piesaistīšana. Septembrī minētā festivāla ietvaros tiek ieplānoti trīs lieli pasākumi.

Festivāla atklāšana paredzēta piektdien, 7.septembrī, kad kinoteātrī „Renesanse” notiks poētiskais slems. Nākamajā dienā, 8.septembrī, Daugavpils teātrī notiks koncerts „Džezā tikai meitenes”, kurā piedalīsies Olga Mitrošina Blue Sound un Žannas Blagovesčenskas grupa Jussendo. Skatītāju uzmanībai tiks piedāvāts blūza un džeza melodijas, kā arī r&b, soul mūzika.

Ceturtdien, 13.septembrī, Vienības nama koncertzālē plkst.18:00 sāksies koncerts karstajos ritmos, kuru piedāvā stīgu kvartets Sinfonietta Riga. Otrdien, 18.septembrī, uzstāsies divas talantīgas meitenes – akordeoniste Ksenija Sidorova un čelliste Guna Āboltiņa.

Turklāt visa mēneša laikā būs iespējams noskatīties festivāla programmas „Baltic Shorts” filmas un krievu filmas, kas ir veltītas 1812.gada Tēvijas karam, kā arī apmeklēt daudzas izstādes. 

Sīkāka informācija par festivāla programmu atrodama šeit.
 


Написать комментарий