Ārzemju viesu vizīte Valsts robežsardzes koledžā

foto vrk
foto vrk

Otrdien, 4.septembrī, Valsts robežsardzes koledžu (VRK) apmeklēja ārzemju delegācija, kuras sastāvā bija Uzbekistānas Republikas Nacionālās drošības dienesta Valsts robežas aizsardzības komitejas, Valsts muitas komitejas, Ārlietu ministrijas un ASV vēstniecības Uzbekistānā amatpersonas, informē Rēzeknes pašvaldība.

Viesus sagaidīja VRK direktors pulkvedis A.Liepiņš un direktora vietnieks (mācību darbā) pulkvedis A.Āboliņš.

Notika prezentācija par Valsts robežsardzes koledžas uzdevumiem, robežsargu izglītību, apmācību organizēšanu. Ārzemju kolēģi apskatīja VRK mācību korpusu, Sporta mācību centru, Kinoloģijas dienesta Kinoloģijas centru. Tikšanās dalībnieki pirms atvadīšanās atbilstoši tradīcijai nofotografējās pie koledžas centrālās ieejas.

Uzbekistānas un ASV pārstāvju vizīte mūsu valstī ir organizēta ASV Valsts departamenta Eksporta kontroles un robežu drošības programmas ietvaros sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā.

Ārzemju viesi brauciena laikā, no 3. līdz 7. septembrim, vēlas iepazīties ar Latvijas Valsts robežsardzes (VRS) un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbību. 3. septembrī Rīgā viņi apmeklēja VRS Galveno pārvaldi, kur tika iepazīstināti ar Valsts robežsardzes struktūru, funkcijām, attīstību, integrētās robežu pārvaldības sistēmu Latvijā. Notika arī tikšanās ar VID Muitas pārvaldes amatpersonām, kuri prezentēja ārzemju kolēģiem VID Muitas pārvaldes un Muitas Kriminālpārvaldes darbību.

Vizītes programmā arī ir iekļauts VRS Ludzas, Aviācijas un Rīgas pārvaldes apmeklējums, viesu tikšanās ar robežsargiem un Muitas vietējo struktūrvienību darbiniekiem. Brauciena noslēgumā ārzemju kolēģi plāno galvaspilsētā tikties ar VRS Galvenās pārvaldes un Ārlietu ministrijas pārstāvjiem.


Написать комментарий