Rēzeknes novada delegācija apmeklē Glubokoje pilsētas Rakstniecības svētkus

foto rezeknesnovads.lv
foto rezeknesnovads.lv

Septembra sākumā Vitebskas apgabala administrācija Baltkrievijā aicināja Latgales pašvaldības piedalīties Rakstniecības svētkos Glubokoje pilsētā, vēsta Rēzeknes novada pašvaldība.

Uzaicinājumam atsaucās Viļānu novads, Ludzas novads, Preiļu novads, Līvānu novads, kā arī Rēzeknes novads, kuru svētkos pārstāvēja priekšsēdētāja vietniece Elvīra Pizāne, Kultūras nodaļas vadītāja Ināra Pleikšne, Bibliotēku informācijas speciāliste Anastasija Belogubova, Griškānu pagasta pārvaldes vadītāja Irēna Gžibovska, uzņēmējs, SIA „Pūdnīki” valdes priekšsēdētājs Georgijs Ščerbenko, Tūrisma informācijas centra vadītāja Ligita Harčevska, tautas lietišķās mākslas studijas „Rēzeknes apriņķa pūdnīki” vadītājs Andris Ušpelis, kā arī folkloras ansamblis „Rāzna”.

Glubokoje pilsētas Rakstniecības svētkos bija izveidota „Latvijas sēta”, kur delegācijas iekārtoja stendus ar informāciju par pašvaldību, kā arī Latgales tradicionālajiem ēdieniem un amatnieku izstrādājumiem, savukārt folkloras ansamblim „Rāzna” bija iespēja pieskandināt svētku lielo skatuvi ar pusstundu garu koncertu. Svētku laikā „Latvijas sētu” apmeklēja arī Latvijas vēstnieks Baltkrievijā Mihails Popkovs.

 


Rēzeknes novada delegācijas dalībnieki pastāstīja, ka „Latvijas sēta” bijusi labi apmeklēta. Glubokoje pilsētas vecākie iedzīvotāji izteikuši nožēlu par Rēzeknes Piena konservu kombināta bēdīgo likteni, jo tajā ražotais iebiezinātais piens esot bijis daudz garšīgāks par Baltkrievijas Piena konservu kombināta darināto līdzinieku. Pie degustāciju galda atzinīgus vārdus baltkrievi veltīja diriģenta Ērika Čudara taisītajam dzērienam no ūdens, melisas, citroniem, cukura un citronskābes. Tāpat svētku dalībniekiem garšoja pelēkie zirņi ar speķi. Izrādās, ka baltkrievu mazdārziņos pelēkie zirņi nav izplatīti, tāpēc vairāki Glubokoje pilsētas iedzīvotāji pat lūguši, lai viņiem atsūta zirņu sēklas. Rakstniecības svētkos Rēzeknes novada administrācijas darbinieki, amatnieki un pašdarbnieki bijuši tik aizņemti, ka neesot pat atlicis laiks apskatīt Baltkrievijas krāšņo dabu un pazīstamākos tūrisma objektus, tāpēc novada delegācija interesanto kaimiņvalsti labprāt apmeklētu vēl kādu reizi.

 


Написать комментарий