Ludzā top jauni bērnu rotaļu laukumi

foto ludzaspils.lv
foto ludzaspils.lv

Ludzas novada daudzdzīvokļu namu pagalmos pakāpeniski parādās iekārtas, kas ir paredzētas tikai un vienīgi bērniem un viņu rotaļām. Šogad Ludzas pilsētā bērnu laukumi tapa ļoti lēni, un tika pabeigti vasaras beigās. Tagad ar jaunām krāsainām konstrukcijām var lepoties pagalmi Ludzas pilsētā Parku ielā 50 un Lauktehnikas rajonā.

Jūlija beigās tika apstiprināti vēl divi Ludzas novada pašvaldības izstrādāti un Eiropas Savienības finansēti bērnu rotaļu laukumu izveides projekti. Plānots, ka septembra beigās – oktobra sākumā jaunie laukumi priecēs bērnus Istalsnas ciemā un Ludzā Skolas ielā 13 un 15, informē Ludzas novada pašvaldība.

Ludzas novada pašvaldības plānos ietilpst novada daudzdzīvokļu māju pagalmu infrastruktūras sakārtošana, un tas tiks pakāpeniski darīts, izmantojot pašvaldības budžetu, kā arī valsts un ES finansējumu.

Bērnu rotaļu laukums, tā ir attīstība un izklaide vienlaicīgi. Bet, neskatoties uz to, ka pašreiz konstrukcijas tiek izgatavotas un uzstādītas atbilstoši ES drošības prasībām, cilvēkiem nedrīkst aizmirst par drošību. Vecākiem pašiem jāizvērtē, vai viņu bērns ir jau pietiekami liels, lai kāptu rotaļu kompleksā vai uz kādas citas iekārtas, un ja kāda no konstrukcijām ir salauzta, par to nekavējoties jāziņo Ludzas novada pašvaldībai.     


Написать комментарий