Daugavpils „Tramvaju uzņēmums” sola reaģēt uz pilsētnieku sūdzībām

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ik gadu no 1.septembra Daugavpilī stājas spēkā jauns tramvaju kustības saraksts, saskaņā ar kuru, domājot par pilsētnieku ērtību, pirmajā maršrutā sastrēgumstundā kursē divu vagonu tramvaji. Pilsētnieki periodiski uzdod jautājumus, cikos ir paredzēta sastrēgumstunda un kāpēc laiku pa laikam tramvajos veidojas liela cilvēku drūzma.

Daugavpils „Tramvaju uzņēmuma” vadītājs Ēvalds Mekšs portālam Gorod.lv paziņoja, ka sastrēgumstunda tiek paredzēta atsevišķajos laika posmos, kad tiek novērota ļoti liela pasažieru plūsma. Pirmās maiņas ietvaros sastrēgumstunda ir no plkst.6:53, kad pirmā maršruta tramvajs brauc no depo pa Butļerova ielu, un beidzās plkst.9:45. Otrās maiņas ietvaros sastrēgumstunda ir paredzēta no plkst.14:10 līdz 17:12 (tas ir divu vagonu tramvaju atiešanas laiks no Butļerova ielas uz pilsētas centru).

Pēc „TU” vadītāja vārdiem, situācija ar tramvaju kustību un pasažieru skaitu tiek pastāvīgi analizēta – tiek aptaujāti tramvaju vadītāji un konduktori, tiek ņemtas vērā pasažieru sūdzības.

Ēvalds Mekšs paskaidroja, ka sakarā ar A-13 trases rekonstrukciju un braucienu maksas atlaidēm, kuras no mācību gada sākuma ir paredzētas Daugavpils skolēniem, pasažieru skaits tramvajos ir būtiski palielinājies. «Pagaidām neesam saņēmuši oficiālās pilsētnieku sūdzības par lielas drūzmas veidošanos sastrēgumstundās. Ja tas notiks, mēs noteikti tās ņemsim vērā un iespējams mainīsim sastrēgumstundā noteiktos tramvaju kustības intervālus. Ceru, ka tramvaju sliežu remontdarbi nesagādās mūsu pilsētniekiem pārāk lielas neērtības», - paziņoja „TU” vadītājs.


Написать комментарий