Kā stāstīja Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Rīgas sektora vecākais inspektors Gints Zemitāns, aizvadītajā naktī vides inspektori apsekojuši Daugavu un arī Lielupi, kur pirms pāris dienām jau no ūdens tika izcelti tīkli, un, par izbrīnu inspektoriem, Lielupē tajā pašā vietā atkal atrasti maluzvejniek tīkli.

Šoreiz Lielupē uzietas sešas rindas ar tīkliem, kur kopumā bijuši 18 tīkli. Divās rindās tīkli bija sasieti 300 metru garumā, bet pārējās rindās tīkli bija 200 metru garumā.

Vides inspektori tīklos atrada un atbrīvoja sešas vimbas, 12 zandartus, kā arī raudas un brekšus. Kopējais tīklos atrasto raudu svars bija ap četriem kilogramiem, savukārt brekšu bija ap 70 kilogramiem.

Pie tīkliem bija izveidots arī slēpnis, taču vainīgos šoreiz nav izdevies notikuma vietā pieķert.

Arī Daugava naktī atbrīvota no maluzvejnieku tīkliem. Daugavā, Rumbulas apkaimē, vides inspektori ūdenī uzgājuši piecas rindas ar tīkliem. Trīs rindās tīkli bija 100 metrus gari, savukārt divās rindās - 90 metrus gari. Šajos tīklos atrastas desmit vimbas un aptuveni pieci kilogrami raudu. Arī no šiem tīkliem zivis atbrīvotas un atlaistas upē.

Kā norādīja Zemitāns, Lielupē tīkli izvietoti ar lielākām acīm, gaidot lašus.