Daugavpilieši tiek aicināti uz DU, lai apspriestu Nacionālās attīstības plānu 2014. – 2020.gadam

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Augusta vidū publiskajai apspriedei tika piedāvāts Nacionālās attīstības plāns 2014. – 2020.gadam. Minētā dokumenta vadmotīvs ir „ekonomiskais izrāviens”, pateicoties kuram Latvija sasniegs izvirzītus mērķus – palielinās IKP, attīstīs ekonomiku, būtiski palielinās apstrādes rūpniecības daļu utt.

Nacionālās attīstības plāna sabiedriskās apspriešanas ietvaros, kas turpināsies mēneša laikā, pirmdien, 10.septembrī, Daugavpils universitātē notiks tikšanās ar Koordinācijas centra Attīstības plānošanas nodaļas vadītāju Pēteri Vilku un Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāju Ivetu Maļinu-Tabūni, kuri prezentēs minētā dokumenta sākotnējo redakciju. Pēc prezentācijas notiks Plāna apspriede un katram dalībniekam būs iespēja izteikt savu viedokli.

Uz diskusiju tiek aicināti visi daugavpilieši un novada iedzīvotāji, kuriem rūp valsts liktenis. Apspriedes sākums tiek plānots plkst.10:30 DU jaunā korpusa (Parādes ielā 1) 115.auditorijā un turpināsies līdz plkst.12:30.

Jāatzīmē, ka minēto Plānu tā izstrādes sākumā nopietni kritizēja daudzi politiskie un sabiedriskie darbinieki. Piemēram, bijušais premjers Einars Repše norādīja, ka tajā ir maz konkrētu piedāvājumu, tikai skaisti skaitļi un krāsainas ilustrācijas. Viņaprāt, dokuments drīzāk atgādina slikta pirmkursnieka kursa darbu, nevis valsts attīstības plānu.

Reģionālās attīstības bijušais ministrs Edgars Zalāns atzīmēja, ka, lasot minēto dokumentu, „rodas sajūta, ka ir uzzīmētas skaistas durvis, kurām nav atslēgu. Kā savādāk varētu izskaidrot nodaļas „Iedzīvotāju ataudze” sapni, ka 2020.gadā Latvijā varētu dzīvot ne mazāk par 2,5 miljoniem cilvēku”, - paskaidro Zalāna kungs.

Ar Nacionālās attīstības plāna redakciju var iepazīties šeit (www.nap.lv)


Написать комментарий