Kā norāda vēstniecības pārstāvji, Latvijas uzņēmumus apvienojoša ietvara izveidošana ir loģisks turpinājums virknei vēstniecības rosinātu un atbalstītu aktivitāšu, kuru sekmīgā norise pierādīja, ka Latvijas uzņēmēji vēlas veidot ciešākus kontaktus, apmainīties ar informāciju un pieredzi, kā arī uzskata, ka kopīgiem spēkiem izdosies veicināt kompāniju atpazīstamību un nostiprināt mūsu valsts pozitīvo tēlu Igaunijā. Tikšanās laikā sākotnējā iecere veidot Latvijas Uzņēmēju klubu Igaunijā ieguva konkrētākas aprises un tika nolemts piešķirt resursus uzreiz Latvijas Tirdzniecības palātas Igaunijā dibināšanai.

Dibinātāju grupa akceptējusi turpmākās darbības bezpeļņas apvienības reģistrēšanai un praktiskās darbības uzsākšanai tuvākajā laikā un kā norāda vēstniecībā - viena no iecerēm ir attīstīt Latvijas Tirdzniecības palātu Igaunijā un Igaunijas Tirdzniecības un rūpniecības palātas sadarbību. Tāpat tiekot domāts par uzņēmējdarbības balvas iedibināšanu, kas varētu saukties „Livonijas balva”, simboliski pieminot tos laikus, kad abu valstu pašreizējā teritorija plašākā pasaulē bija zināma kā Livonija.

Arī Latvijas vēstnieks Igaunijā Kārlis Eihenbaums apstiprināja vēstniecības gatavību atbalstīt Latvijas Tirdzniecības palātu Igaunijā, piešķirot pagaidu darba telpas un sniedzot visu iespējamo atbalstu no valstisko struktūru puses.