Daugavpils Centrālā parkā jaunajā alejā tiks uzstādīts neparasts koks ar jaunlaulāto slēdžiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Tiek uzskatīts, ka jaunlaulāto laimīgās dzīves nodrošināšanai un mīlestības saglabāšanai nepieciešams ne tikai salaulāties baznīcā vai noslēgt laulību Dzimtsarakstu nodaļā, bet arī nostiprināt ģimenes saites, atstājot slēdzi uz kāda sena tilta. Turklāt atslēgu no slēdža jaunlaulātajiem noteikti jāizmet ūdenī, un tas simbolizē viņu jūtu nemainīgumu.

Tradīcija atstāt slēdžus uz tiltiem radusies 1990.gados pēc itāļu autora Federiko Močes romāna „Trīs metri virs debesīm” publicēšanas. Daiļdarba varoņi kā savas mīlestības apliecinājumu atstāja slēdzi uz sena tilta Florences pilsētā. Pašlaik uz minētā tilta jau ir atstāti desmiti tūkstoši slēdžu, kā rezultātā tika iebrucis viens no tilta gaismekļiem un pilsētas vadība aizliedza turpmāk atstāt uz tilta jaunus slēdžus, nosakot soda naudu 50 eiro apmērā.

Daugavpilieši neatpaliek no itāļiem – vairāku gadu laikā jaunlaulātie ir atstājuši slēdžus uz tilta pāri Laucesas upei, un to uz tilta bija sakrājies ļoti daudz. Taču, kā zināms, augusta vidū 18.Novembra ielas rekonstrukcijas ietvaros uz tilta pāri Laucesas upi tika uzsākti remontdarbi, tāpēc minētie slēdži tika noņemti.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs kārtējā preses konferencē Daugavpils plisētas domē paziņoja, ka pašvaldība ir ieplānojusi izveidot Jaunlaulāto aleju pilsētas Centrālajā parkā pie Dzimtsarakstu nodaļas. Šobrīd pie Dzimtsarakstu nodaļas jau atrodas soliņš ar simboliskiem vārtiem, pie kuriem bieži fotografējas jaunlaulātie. Savukārt, no tilta noņemtie slēdži tiks saglabāti un tie rotās lielu metālisku koku, kas tiks uzstādīts topošajā Alejā. Pēc vicemēra vārdiem, parkā jau ir uzsākti seguma sagatavošanas darbi.

Kā arī Vjačeslavs Širjakovs apsolīja, ka neparastais koks un oriģinālie vārti nav vienīgais pārsteigums, kas sagaidīs jaunlaulātos šajā Alejā.


Написать комментарий