Daugavpils pašvaldība joprojām nav atradusi Būvvaldes vadītāja amatam atbilstošu kandidatūru

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Jūnija beigās Daugavpils dome bija izsludinājusi konkursu uz Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta būvvaldes vadītāja amatu. Bijušais departamenta vadītājs Valērijs Ļaksa, nostrādājot šajā amatā 5 gadus, nolēma mainīt darbavietu.

Kārtējā preses konferencē pilsētas mērs Žanna Kulakova paziņoja, ka šobrīd vēl neesot atrasta minētajam amatam atbilstoša kandidatūra. Pēc viņas vārdiem, Daugavpils plašsaziņas līdzekļos periodiski izskan informācija, ka minētajam amatam tiek aicināti atbilstoši speciālisti. «Diemžēl konkursa ietvaros iesniegto pieteikumu vidū pagaidām neesam konstatējuši nopietnas kandidatūras», - paskaidroja Daugavpils mērs.

Saskaņā ar Domes izsludinātā konkursa noteikumiem, potenciālajam būvvaldes vadītāja amata pretendentam ir jābūt ar augstāko profesionālo izglītību, jāpārvalda valsts valoda augstākajā pakāpē, vēlamas citu valodu zināšanas, kā arī jābūt vispusīgām zināšanām, kas nodrošina kvalitatīvu un profesionālu pienākumu izpildi.

Daugavpils Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta būvvaldes vadītāja pienākumu saraksts ir pietiekami nopietns. Pienākumos ietilpst: plānot un organizēt Būvvaldes darbu, palīdzēt darbā būvinspektoram - aktu par pieņemšanu ekspluatācijā sagatavošana, būvobjektu apsekošana uz vietas. Būvvaldes vadītājam arī jāizskata akceptēšanai iesniegtie būvprojekti, jāsagatavo akcepts vai motivētais atteikums, jāizskata iesniegumi par vienkāršotu renovāciju un jāsaskaņo dokumentācija, kā arī jāpieņem fiziskās un juridiskās personas.

Šobrīd Būvvaldes vadītāja amata pienākumus pilda Māris Bernāns un Juzefa Isakova.

 


Написать комментарий