Daugavā pie Jēkabpils uz laiku noteikti kuģošanas ierobežojumi

foto inland-boats.com
foto inland-boats.com

Daugavā no Jēkabpils pilsētas robežas augštecē līdz Zvejnieku un Līvānu ielu savienojumam no 12.-16.septembrim ir noteikti kuģošanas ierobežojumi, proti, minētajā posmā būs slēgta ūdenstransporta (ūdensmotocikli, motorlaivas, laivas, plosti, u.c.) kustība, informē Jēkabpils pašvaldība. 

Kuģošanas ierobežojumi noteikti sakarā ar plānotajiem ģeotehniskās izpētes urbšanas darbiem. Ģeotehniskā izpēte nepieciešama tilta pār Daugavu skiču projekta izstrādei, informē AS „Ceļuprojekts” Ģeoloģijas nodaļas vadītājs Jānis Rozītis.

 

Ģeotehniskās izpētes laikā uz Daugavas atradīsies 3-4 plosti uz pontoniem, kas ar četrām trosēm būs nostiprināti upes krastos. Uz plosta atradīsies smagā kravas mašīna ar pāļu urbšanas iekārtām, kas veiks urbumus Daugavas gultnē, lai veiktu tās ģeotehnisko izpēti, informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības Arhitektūras un plānošanas nodaļas vadītāja Laura Krastiņa.

 

Prognozētais darbu izpildes laiks 2012. gada 12.-16. septembris. Šis termiņš nelabvēlīgu laika apstākļu gadījumā var tikt pagarināts.

Darbus veiks AS "Ceļuprojekts" un SIA "Viadukts".


Написать комментарий