Uzsākti četri kriminālprocesi par šaujamieroču glabāšanas noteikumu pārkāpumiem 1

foto shootinguk.co.uk
foto shootinguk.co.uk

Nedēļas laikā par šaujamieroču glabāšanas noteikumu pārkāpšanu Latgales reģiona policijas pārvaldē uzsākti četri kriminālprocesi, atsavināti dažādi ieroči un munīcija, portālam gorod.lv pavēstīja Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde.

Aizvadītajā nedēļā Latgales reģiona pārvaldes policijas darbinieki, veicot dažādus operatīvus pasākumus cīņā pret nelikumīgo šaujamieroču apriti, uzsākuši četrus kriminālprocesus par šaujamieroču un munīcijas glabāšanas noteikumu pārkāpumiem - divi no tiem Krāslavā, viens Ludzā un viens Daugavpilī. Realizējot operatīvo informāciju, policija atsavinājusi kopumā sešus dažādus šaujamieročus un dažāda veida munīciju.

Pārsvarā šaujamieroču glabāšanas noteikumu pārkāpumi bija konstatēti pārbaudāmo personu dzīves vietās, taču vienā gadījumā nelikumīgi glabātais ierocis bija atrasts kādas automašīnas salonā. Toreiz, Krāslavas iecirkņa policijas darbinieki, veica izmeklēšanu par dzelzceļa posma demontēšanu ar brīvu piekļūšanu Ūdrīšu pagastā, un, operatīvo pasākumu rezultātā, notikuma vietā aizturējuši vīrieti. Veicot aizturētās personas pārbaudi un viņa automašīnas apskati, tās salonā tika atrasts un atsavināts revolverim līdzīgs paštaisīts ierocis. Vīrietim tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Visos uzsāktajos kriminālprocesos turpinās izmeklēšana un nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.



Написать комментарий

lai gan vajadzētu uzsākt kādus 400