Grieķijā protesta akcijās dedzina Eiropas Savienības karogu 1

foto rfod.webs.com
foto rfod.webs.com

Atēnas, 10.septembrī. Grieķijas pilsētā Saloniki tika rīkota demonstrācija pret budžeta taupīšanas pasākumu īstenošanu.

Protesta akcijā piedalījās aptuveni 15 tūkstoši arodbiedrību pārstāvju un kreiso aktīvistu, kuri protestēja pret kārtējo pensiju un darba algu samazināšanu.

Akcijas dalībnieki sadedzināja Eiropas Savienības karogu, vietējo fermeru atbalstam izmētāja arbūzus un persikus, ziņo „Grieķija šodien”.

Atgādināsim, ka, tiekoties ar Eiropas valstu līderiem, Grieķijas premjerministrs Antonis Samaras lūdza ES pagarināt Grieķijas budžeta deficīta samazināšanai noteikto termiņu. Saskaņā ar spēkā esošo vienošanos, lai septembrī saņemtu kārtējo starptautiskā kredīta tranšu, Grieķijai līdz 2015.gadam jāsamazina budžeta izdevumi par 11,5 miljardiem eiro. Gadījumā, ja tas nenotiks, Atēnas būs spiestas pasludināt defoltu un izstāties no eiro zonas.

2010.gada maijā Grieķijas starptautiskie kreditori – eiro zonas valstis un Starptautiskais Valūtas fonds – nodrošināja Atēnas ar divām kredītlīnijām 240 miljardu eiro apmērā. Apmaiņā pret šo kredītu Grieķija uzņēmās pienākumu veikt valsts izdevumu būtisku samazināšanu un ekonomikas reformu.


Написать комментарий

Malači grieķi!