ANO kritizē Franciju un Grieķiju par cilvēktiesību pārkāpšanu 1

foto capitaleritrea.com
foto capitaleritrea.com

ANO Augstā komisāre cilvēktiesību jautājumos Navanetema Pileja pirmdien Apvienoto Nāciju Organizācijas padomes 21.sesijā asi kritizēja aptuveni divdesmit valstis, kas pārkāpj cilvēktiesības, to skaitā tika nosauktas arī Francija un Grieķija.

Viņa pauda bažas par Francijas lēmumu deportēt čigānus, norādot, kā šāda rīcība tikai veicina neiecietību pret čigāniem un viņu nabadzību. «Ir nepieciešams atrisināt minēto problēmu čigānu nacionālās integrācijas ietvaros un atbilstoši starptautiskajām cilvēktiesību normām”, - viņas teikto citē ITAR-TASS.

Runājot par Grieķiju, ANO Augstā komisāre cilvēktiesību jautājumos atzīmēja, ka izraisa bažas „pēdējos mēnešos notikušie cietsirdīgie uzbrukumi emigrantiem, bēgļiem un patvēruma meklētājiem”, kā arī tas, ka „policija nespēja efektīvi reaģēt” uz šāda veida likumpārkāpumiem.

«Man ir zināms, ka daudzās valstīs izveidojusies sarežģītā ekonomiskā situācija, bet vēlos uzsvērt, ka, neskatoties uz statusu, emigrantiem ir tiesības uz viņu tiesību aizsardzību», - atzīmēja Pileja.

Vislielākās bažas ANO Augstā komisāre pauda par situāciju Sīrijā, kur „konflikta sekas ir katastrofālas valsts pilsoņiem”, bet valsts un bruņotie nemiernieki būtiski pārkāpj cilvēktiesības.

Kā arī savā runā Pileja minēja Bahreinu, KDR, Keniju, Kotdivuāru, Maldīvu republiku, Mauritāniju, Mehiko, Mjanmu, Nepālu, Pakistānu, Sudānu, Tunisiju, DAR, Palestīnas okupētās teritorijas.

Viņa aicināja visas valstis, kas vēl nav attiekušās no nāves soda, beidzot to izdarīt. Augstā komisāre atzinās, ka viņai „sagādāja ciešanas nāves sodi, kas pēdējā laikā tika izpildīti Baltkrievijā, Ķīnā, Japānā un ASV”, kā arī Gāzes sektorā. Šajā sakarā ANO Augstā komisāre minēja arī Irāku, kurā tika izpildīti aptuveni 100 nāves sodi, Irānu, Gambiju un Dienvidsudānu.

Apvienoto Nāciju Organizācijas padomes 21.sesija darbosies līdz 28.septembrim.

 


Написать комментарий

ja? un kāpēc nekritizē Latviju par piespiedu darbu simtlatniekos?