SEB un 'Nordea' palielina finansējumu 'Elko Grupa' līdz 60 miljoniem ASV dolāru

publicitātes foto
publicitātes foto

Turpinot atbalstīt datortehnikas un elektronikas preču vairumtirdzniecības uzņēmuma AS "Elko Grupa" biznesa attīstību, "SEB banka" kopā ar "Nordea" palielinājuši pērn piešķirto finansējumu par 10 miljoniem ASV dolāru (aptuveni 5 miljoniem latu) - līdz 60 miljoniem ASV dolāru (aptuveni 30 miljoniem latu) šogad, informēja SEB pārstāve Kristīne Martinsone.

Finansējums tiek piešķirts uz vienu gadu. "SEB banka" palielina kredītlīniju par 10 miljoniem ASV dolāru (5 miljoniem latu), kā rezultātā "SEB bankas" kopējais finansējums uzņēmumam sasniedz 45 miljonus ASV dolāru (22,5 miljoni latu). Savukārt, "Nordea" palielina uzņēmumam piešķirto overdraftu par pieciem miljoniem ASV dolāru līdz 15 miljoniem ASV dolāru (7,5 miljoniem latu).

"SEB bankas" Lielo uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Kārlis Danēvičs pauž gandarījumu par sadarbību ar vienu no lielākajiem Latvijas uzņēmumiem. "SEB bankas profesionāļu komanda ir pierādījusi, ka var nodrošināt pamatbankas funkcijas Latvijas tautsaimniecībai tik nozīmīgam uzņēmumam, izsniedzot vienu no lielākajiem apgrozāmo līdzekļu aizdevumiem Baltijas valstīs," pauž Danēvičs.

Savukārt "Nordea bankas" vadītājs Latvijā Jānis Buks uzsver, ka "dinamiska un mērķtiecīga uzņēmuma attīstība ir ieguvums visai sabiedrībai".

AS "Elko Grupa" prezidents Egons Medni skaidro, ka ar šo darījumu "Elko Grupa" refinansējusi esošās saistības 45 miljonu ASV dolāru (22,5 miljonu latu) apmērā un piesaistījusi papildu līdzekļus 15 miljonu ASV dolāru (7,5 miljonu latu) apmērā, kas ļaus turpināt palielināt tirgus daļu galvenajos mērķa tirgos.

 

 


Написать комментарий