Darba nedēļa sāksies ar saulainu un siltu laiku

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Sestdien vēl būs gaidāms lietus, bet, sākot ar svētdienu, uz dažām dienām nokrišņi mitēsies un dienas kļūs siltākas, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Sestdien būs apmācies un teritorijas lielākajā daļā līs. Pastiprināsies arī rietumu puses vējš, dienā jūras piekrastē brāzmās sasniedzot 15 līdz 19 metrus sekundē (m/s), savukārt gaisa temperatūra dienā nepārsniegs plus 12, plus 17 grādus.

Savukārt nākamās trīs dienas virs Latvijas pastiprināsies anticiklona atzars. Tā ietekmē nokrišņi mitēsies un uzspīdēs saule. Lēns līdz mērens vējš pūtīs no rietumiem, otrdien iegriezīsies no dienvidrietumiem, dienvidiem. Vējam iegriežoties no dienvidu puses un debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra dienā būs par diviem līdz trīs grādiem augstāka, vietām paaugstinoties līdz plus 20, plus 21 grādam. Arī naktis kļūs siltākas.

Turpmākās dienas Latvija atkal atradīsies zema spiediena apgabala ietekmē, un jau trešdien līs. Lietus turpināsies arī ceturtdien, un tikai piektdien nokrišņi pakāpeniski mitēsies. Ceturtdien pastiprināsies arī rietumu puses vējš, brāzmās sasniedzot 18 līdz 20 m/s.


Написать комментарий