Latvijā notiek Medus diena

foto: nra.lv
foto: nra.lv

Lai popularizētu medus produkciju, šodien Latvijā notiek Medus diena, kuras laikā interesenti var apmeklēt vairākas bišu dravas, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Latvijas Biškopības biedrības pārstāvji.

Dravās būs iespējams iegūt zināšanas par bitēm, biškopja profesiju, dažādām medus šķirnēm, degustēt un iegādāties medu.

"Medus dienas mērķis ir popularizēt biškopības nozari, biškopja amatu un bišu produktus. Dravas apmeklējums sniegs zināšanas par medus sastāvu un atšķirīgajām medus šķirnēm. Biškopji sniegs atbildes uz jautājumiem, kā rodas medus, kur un kā iegādāties kvalitatīvu medu," norādīja biedrības priekšsēdētājs Armands Krauze.

Šogad dravas publiskai apskatei atvēruši deviņi biškopji - Liena Muceniece no Lielvārdes novada Kaibalas, Agnese Sitnika no Daugavpils novada Līksnas pagasta, Juris Ronis no Engures novada, Almants Štelcs no Alojas novada Staiceles, Viesturs Karlivāns no Burtnieku pagasta, Egons Upītis no Talsu novada Balgales pagasta, Jānis Sulutaurs no Ķekavas novada Daugmales pagasta, Mārtiņš Krauklis no Pārgaujas novada Straupes pagasta un Jānis Vainovskis no Brocēnu novada Blīdenes pagasta.

Apmeklējamo dravu saraksts publicēts biedrības mājaslapā.

Plānots, ka turpmāk Medus diena būs tradicionāls pasākums, kas notiks septembra otrajā sestdienā.

Latvijas Biškopības biedrība apvieno vairāk nekā 1850 biedrus - lauksaimniekus, kas nodarbojas ar biškopības produkcijas ražošanu, kā arī pārstāv citas lauksaimniecības nozares. Atkarībā no laika apstākļiem gadā Latvijā tiek ievākts 700 līdz 2000 tonnu medus.


Темы: , , ,
Написать комментарий